NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Fina, punjena pita projara, može samostalno ili uz jelo
Niko joj ne može odoleti
Potrebno je:
2 jaja
50 mi. ulja
400 ml jogurta
1 prašak za pecivo
1,5 čaša kzkukuruznog baršna
1 2 čaša hlebnog brašna
so
Nadev :
1 veza luka
2 kuvana jaja
100 gr sira
kockica rastopljenog maslaca
Priprema:
Umutiti jaja, dodti, ulje, jogurta, brašno i prašak za pecivo, soli i sve izmesati.
Sipati u pleh 20 cm precnika premazan pola smese .
Izmesati seckan luk, sir seckana jaja i rastopljen maslac.
Dodati to na pola testa rasporediti pa sipato ostatak na nadev i poravnati.
Peći na 200 stepeni C oko 40-50 min.
Možda vas zanima:
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)