SUPER RUČAK ZA DANE KADA STE PREZAUZETI Pileće rolnice po oprobanom receptu zadovoljiće vaše kriterijume
Zavoleće i najmlađi.
Pileće rolnice
Sastojci:
400 g pilećeg filea
100 g kačkavalja
100 g ajvara
50 g palente
2 ljubičasta luka
1 čaša bujona
3 korena peršuna
peršunov list
so, biber
Priprema:
Svaku šniclu izlupajte, posolite, pobiberite, premažite ajvarom i stavite kockicu kačkavalja. Urolajte i pričvrstite čačkalicom. Uvaljajte rolnice u palentu i pecite na vrelom ulju dok ne porumene. Dodjate luk isečen na četvrtine i kolutiće peršuna. Zalijte bujonom, poklopite i krčkajte oko pola sata. Gotove rolnice pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)