UKUSNO PECIVO ZA DORUČAK I VEČERU Projice sa spanaćem i šunkom, uživanje u svakom zalogaju
Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24 komada
Sastojci
- 4 jaja
- 3 šoljice ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 150 g mrvljenog sira
- 3-4 briketa spanaća
- 100 g šunke
- 4 šoljice belog brašna
- 4 šoljice kukuruznog brašna
Priprema:
Umutiti jaja pa dodati ulje, jogurt, kiselu vodu i prašak za pecivo.
U tu smesu dodati obe vrste brašna i dobro sjediniti da ne ostanu grudvice.
Na kraju dodati mrvljeni sir, iseckanu šunku i spanać koji se prethodno opustio i ocedio od viška vode.
Smesu jos jednom promešati da se sjedini.
Puniti kalupe za mafine i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Pre pečenja mogu se projice posuti susamom.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)