SJAJAN RECEPT IZ MAMINE SVESKE Pogača punjena šunkom i sirom, mekana i ukusna
Punjena pogača pravi se vrlo jednostavno i lako, a idealna je za večeru koju će cela porodica obožavati
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 25-30 g svežeg ili 7- 8 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 200 ml vode
- 8 kašika ulja
- jedno celo i jedno žumance
- 700 g mekog brašna + malo da se premesi
- 1 kašika soli
Punjenje po želji:
- 250 g sitnog sira
- 100 g pileće salame sa povrćem
- 50 g domaćeg sušenog mesa
- 60 g tvrdog sira
Sve mere mogu biti po želji, na primer može i pica punjenje.
Priprema:
U posudu za mešnje staviti toplo mleko, šećer i kvasac i sve promešati, pa ostaviti da odstoji.
DOdati toplu vodu, ulje, jaje i žumance i izraditi varjačom.
Dodati svo brašno i opet izraditi varjačom. Testo je mekše i lepljivo.
Umočiti prste u ulje pa sa varjače svući testo i pouljenim rukama oblikovati ga u loptu.
Ostaviti 30 – 40 minuta da odstoji, a za to vreme praviti nadev.
Može da bude po želji, najbolje je iskoristiti ostatke iz frižidera.
Ja sam imala sir, salamu, šunku i komadić tvrdog sira i sve sam umešala.
Nadošlo testo uz pomoć malo brašna premesiti pa podeliti na dva dela.
Oblikovati 2 lopte pa svaku razvući na prečnik 28 cm ili približno, zavisno koliki vam je pleh.
Prebaciti u podmazan pleh, pa umočiti prste u ulje i 2 cm od ruba u krug praviti kao mali kanal u koji ćete staviti nadev, pravimo dva ovakva kruga, jedan je bliži centru.
U deo gde ste ubadali prstima staviti pola nadeva na jednu pogaču, a pola na drugu.
Umutiti žumace i kašiku mleka i premazati delove testa oko nadeva.
Po želji posuti semenkama.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni i čim se zagreje nositi na pečenje.
Vreme pečenja je izmedju 25 i 30 minuta zavisno od rerne i vašeg ukusa.
Prohladiti 5 minuta pa poslužiti.
Prijatno!
Možda vas zanima:
KOSOVSKA POGAČA Recept glumca Milana Vasića oduševio domaćice na mrežama
Glumac Milan Vasić nedavno se ostvario u najvažnijoj životnoj ulozi, postao je otac dečaka Despota. Da nije talentovan samo za „daske koje život znače“ pokazuje i ovaj recept za kosovsku pogaču, po receptu njegove majke, koja mu je omiljena, a ne sumnjamo da će se i vama svideti.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
HAČAPURI Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom obara s nogu, a biće savršena i sutradan
Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom osvojiće vas od prvog zalogaja. Ime je nastalo od reči hačo (vrsta sira) i puri (hleb). Uglavnom se jede kao predjelo, a možete da ga jedete za doručak ili večeru.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)