SJAJAN RECEPT IZ MAMINE SVESKE Pogača punjena šunkom i sirom, mekana i ukusna
Punjena pogača pravi se vrlo jednostavno i lako, a idealna je za večeru koju će cela porodica obožavati
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 25-30 g svežeg ili 7- 8 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 200 ml vode
- 8 kašika ulja
- jedno celo i jedno žumance
- 700 g mekog brašna + malo da se premesi
- 1 kašika soli
Punjenje po želji:
- 250 g sitnog sira
- 100 g pileće salame sa povrćem
- 50 g domaćeg sušenog mesa
- 60 g tvrdog sira
Sve mere mogu biti po želji, na primer može i pica punjenje.
Priprema:
U posudu za mešnje staviti toplo mleko, šećer i kvasac i sve promešati, pa ostaviti da odstoji.
DOdati toplu vodu, ulje, jaje i žumance i izraditi varjačom.
Dodati svo brašno i opet izraditi varjačom. Testo je mekše i lepljivo.
Umočiti prste u ulje pa sa varjače svući testo i pouljenim rukama oblikovati ga u loptu.
Ostaviti 30 – 40 minuta da odstoji, a za to vreme praviti nadev.
Može da bude po želji, najbolje je iskoristiti ostatke iz frižidera.
Ja sam imala sir, salamu, šunku i komadić tvrdog sira i sve sam umešala.
Nadošlo testo uz pomoć malo brašna premesiti pa podeliti na dva dela.
Oblikovati 2 lopte pa svaku razvući na prečnik 28 cm ili približno, zavisno koliki vam je pleh.
Prebaciti u podmazan pleh, pa umočiti prste u ulje i 2 cm od ruba u krug praviti kao mali kanal u koji ćete staviti nadev, pravimo dva ovakva kruga, jedan je bliži centru.
U deo gde ste ubadali prstima staviti pola nadeva na jednu pogaču, a pola na drugu.
Umutiti žumace i kašiku mleka i premazati delove testa oko nadeva.
Po želji posuti semenkama.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni i čim se zagreje nositi na pečenje.
Vreme pečenja je izmedju 25 i 30 minuta zavisno od rerne i vašeg ukusa.
Prohladiti 5 minuta pa poslužiti.
Prijatno!
Možda vas zanima:
PAMUK POGAČA Mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Sočna i mekana, pravićete je stalno.
RECEPT KOJI MORATE PROBATI Domaća seoska pogača podsetiće vas na detinjstvo!
Baš je po bakinom receptu.
UŽITAK ZA KOJIM TRAGATE Malaga torta, fantastična, kremasta, neodoljiva
Ovo je jedna od kremastih torti, a parče više su tražile i osobe koje inače ne vole slatkiše
NAPRIVITE GA JOŠ DANAS Gabrijela kolač, kao stvoren za uživanje
Danas donosim recept za jednu posebno finu slasticu, odličan kremasti Gabriela kolač
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)