TRADICIONALNI RECEPT Domaća pita sa prazilukom i spanaćem, zalogaj čistog zadovoljstva

stvarukusa.rs/trpeza.rs

07:00

Bakina vanglica 0

Toliko ukusna da ni parče neće ostati

TRADICIONALNI RECEPT Domaća pita sa prazilukom i spanaćem, zalogaj čistog zadovoljstva
Shutterstock

Sastojci

  • 1 kg kora za pitu
  • 500 g mladog sira
  • 1 dl ulja
  • 2 dl pavlake
  • 2 dl punomasnog kiselog mleka
  • 1 dl kisele vode
  • 3 veća praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g svežeg spanaća
  • 3 jaja
  • mešavina začina po ukusu
  • so po ukusu

Priprema

Praziluk iseći na kockice, a spanać na krupnije komade. Na malo ulja propržiti sitno iseckam crni luk i praziluk, dodati spanać i začine po ukusu, te sve kratko propržiti.

U dubljoj posudi izmrviti mladi sir, dodati pavlaku, kiselo mleko, so, ulje i jaja pasve dobro izmešati. Ohlađeno povrće sjediniti sa smesom od jaja i polako promešati.

Koru poprskati mešavinom kisele vode i ulja, pa preklopiti drugom korom. Premazati sa malo fila, pa urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati rolatiće a zatim ih poslagati u nauljen pleh.

Premazati ga uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, pa potom na 200 stepeni još 10 minuta.

Gotovu pitu prekriti krpom i ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na parčad željene veličine i poslužiti.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading