TRADICIONALNI RECEPT Domaća pita sa prazilukom i spanaćem, zalogaj čistog zadovoljstva
Toliko ukusna da ni parče neće ostati
Sastojci
- 1 kg kora za pitu
- 500 g mladog sira
- 1 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 2 dl punomasnog kiselog mleka
- 1 dl kisele vode
- 3 veća praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 300 g svežeg spanaća
- 3 jaja
- mešavina začina po ukusu
- so po ukusu
Priprema
Praziluk iseći na kockice, a spanać na krupnije komade. Na malo ulja propržiti sitno iseckam crni luk i praziluk, dodati spanać i začine po ukusu, te sve kratko propržiti.
U dubljoj posudi izmrviti mladi sir, dodati pavlaku, kiselo mleko, so, ulje i jaja pasve dobro izmešati. Ohlađeno povrće sjediniti sa smesom od jaja i polako promešati.
Koru poprskati mešavinom kisele vode i ulja, pa preklopiti drugom korom. Premazati sa malo fila, pa urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati rolatiće a zatim ih poslagati u nauljen pleh.
Premazati ga uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, pa potom na 200 stepeni još 10 minuta.
Gotovu pitu prekriti krpom i ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na parčad željene veličine i poslužiti.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)