TRADICIONALNI RECEPT Domaća pita sa prazilukom i spanaćem, zalogaj čistog zadovoljstva
Toliko ukusna da ni parče neće ostati
Sastojci
- 1 kg kora za pitu
- 500 g mladog sira
- 1 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 2 dl punomasnog kiselog mleka
- 1 dl kisele vode
- 3 veća praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 300 g svežeg spanaća
- 3 jaja
- mešavina začina po ukusu
- so po ukusu
Priprema
Praziluk iseći na kockice, a spanać na krupnije komade. Na malo ulja propržiti sitno iseckam crni luk i praziluk, dodati spanać i začine po ukusu, te sve kratko propržiti.
U dubljoj posudi izmrviti mladi sir, dodati pavlaku, kiselo mleko, so, ulje i jaja pasve dobro izmešati. Ohlađeno povrće sjediniti sa smesom od jaja i polako promešati.
Koru poprskati mešavinom kisele vode i ulja, pa preklopiti drugom korom. Premazati sa malo fila, pa urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati rolatiće a zatim ih poslagati u nauljen pleh.
Premazati ga uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, pa potom na 200 stepeni još 10 minuta.
Gotovu pitu prekriti krpom i ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na parčad željene veličine i poslužiti.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
DOMAĆA PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA U pekaru više nećete ni ići, stalno ćete je praviti
Najbolje služite ide uz jogurt ili kiselo mleko
CRNOGORSKE PRIGANICE SUPER IDU UZ KAJMAK I PRŠUTU A zbog jednog sastojka nisu masne
Imamo originalni recept
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
OVAKO SOČNE KRMENADLE NIKADA NISTE JELI Tajna je u jednom sastojku, zbog njega se meso lepi za prste
Mekane, sočne, preukusne
UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, savršen su obrok za sve generacije
Uštipci sa jogurtom su mekani, vazdušasti i toliko ukusni da nestaju iz činije dok trepnete!
Komentari (0)