NAJPOPULARNIJE JELO KOD SRBA Proja od mladog luka i sira, zdrav i jeftin obrok
Domaćica znaju koliko je lako spremiti ovaj fenomenalni obrok
Proja je omiljeni obrok većine, a pogotovo domaćica jer one znaju koliko je lako spremiti ovaj fenomenalni obrok:
Sastojci
- 3-4 jaja
- 1 čaša mineralne vode
- 1 čaša ulja
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 i po čaše kukuruznog brašna
- 1 čaša pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo,
- 1 kašičica soli
- 200gr. sira
- Mladi luk
Priprema: Umutite jaja pa dodajte sir, kiselu vodu, ulje, mleko, kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so. Polovinu mase izliti u tepsiju i ubaciti na pečenje u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 8 do 10 minuta. U drugu polovinu mase dodati naseckan mladi luk, pa preliti preko prvog dela. Peći još 15 minuta.
Možda vas zanima:
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU Projice sa spanaćem i sirom, potpuno zadovoljstvo u jednom zalogaju
Može da se ispeče u plehu pa je onda još brže i samo iseče u kocke
NAJBRŽA PROJA Sve se smuti za 5 minuta, a ne dočeka da se izvadi iz pleha
Zamiriše cela kuća dok se peče.
GOTOVO ZA 25 MINUTA, A ZAISTNO I LAGANO ZA DORUČAK Recept za jutarnju proju koja se pravi očas posla + momentalno se topi u ustima
Brza je, jednostavna i zasitna – odlična ako nemate vremena za dugotrajno spremanje doručka.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)