IDEALNA ZA UŽINU Posna pita sa jabukama – na vodi, ima posebne čari
Napravite mirisnu pitu od jabuka i osladite se pošteno. Idealna je za period koji nam sledi. Uz šolju toplog čaja, mleka ili kafe
![IDEALNA ZA UŽINU Posna pita sa jabukama – na vodi, ima posebne čari](/data/images/2022-03-06/22479_screenshot-6_f.png?timestamp=1678748400)
Potrebni sastojci:
- 500 grama gotovih kora za pitu
- 1 kilogram jabuka
- 200 mililitara kisele vode
- 1 puna kašika meda
- Po želji suvo grožđe, cimet, orasi…
Postupak pripreme:
Kore za pitu odvojite na 5 mesta po 3. Razlistajte kore tako da svaki list bude odvojeno.
Jabuke oljuštite pa izrendajte na krupno rende.
Kiselu vodu pomešajte sa medom, dobro promešajte da se voda i med sjedine. Ovom mešavinom sada premažite prvu koru, pa preko prve kore stavite drugu koru. Nju takodje premažite mešavinom, zatim stavite treću koru. I nju premažite mešavinom a onda obilno preko cele kore sipajte jabuke. Dakle, na treću koru stavite jabuke i onda urolajte pažljivo. Rolat odmah premacite na pleh obložen papirom za pečenje.
Tako uradite i sa preostalim korama, da dobijemo ukupno 5 rolata. Složenu pitu poprskajte mešavinom vode i meda, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata, to jest dok ne porumeni. Izvadite iz rerne, prekrijte krpom i ostavite da odmori i omekne. Tek onda secite i poslužite uz prah šećer ili po želji.
Rendanim jabukama za još lepši ukus možete dodati rendane orahe, suvo voće, cimet ili neki drugi aromatični začin.
Možda vas zanima:
![SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka](/data/images/2023-01-12/43970_626344-screenshot-1-f_f.jpg)
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
![pasta bolonjeze](/data/images/2022-09-09/36337_nerfee-mirandilla-kxcyyojzehi-unsplash_f.jpg)
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
![PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta](/data/images/2023-04-22/52337_screenshot-4_f.jpg)
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
![BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta](/data/images/2023-04-04/50508_kitchen-gfc908a9bf-1280_f.jpg)
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)