IDEALNA ZA UŽINU Posna pita sa jabukama – na vodi, ima posebne čari
Napravite mirisnu pitu od jabuka i osladite se pošteno. Idealna je za period koji nam sledi. Uz šolju toplog čaja, mleka ili kafe

Potrebni sastojci:
Možda vas zanima:

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke

PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti

BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
- 500 grama gotovih kora za pitu
- 1 kilogram jabuka
- 200 mililitara kisele vode
- 1 puna kašika meda
- Po želji suvo grožđe, cimet, orasi…
Postupak pripreme:
Kore za pitu odvojite na 5 mesta po 3. Razlistajte kore tako da svaki list bude odvojeno.
Jabuke oljuštite pa izrendajte na krupno rende.
Kiselu vodu pomešajte sa medom, dobro promešajte da se voda i med sjedine. Ovom mešavinom sada premažite prvu koru, pa preko prve kore stavite drugu koru. Nju takodje premažite mešavinom, zatim stavite treću koru. I nju premažite mešavinom a onda obilno preko cele kore sipajte jabuke. Dakle, na treću koru stavite jabuke i onda urolajte pažljivo. Rolat odmah premacite na pleh obložen papirom za pečenje.
Tako uradite i sa preostalim korama, da dobijemo ukupno 5 rolata. Složenu pitu poprskajte mešavinom vode i meda, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata, to jest dok ne porumeni. Izvadite iz rerne, prekrijte krpom i ostavite da odmori i omekne. Tek onda secite i poslužite uz prah šećer ili po želji.
Rendanim jabukama za još lepši ukus možete dodati rendane orahe, suvo voće, cimet ili neki drugi aromatični začin.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)