NAJLEPŠE KOJE ĆETE IKAD PROBATI Kiflice sa kiselom pavlakom, neodoljivo mekane
Ukoliko niste do sada morate ih probati, jer ne znate šta propuštate

Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJBRŽE KIFLICE KOJE SVIMA USPEJU Gotove su za samo 30 minuta, a mekane kao duša!
Dobićete veliku količinu kiflica, pa ostatak spakujte u plastičnu kutiju sa poklopcem i sutradan ih možete nositi na posao, a deca u školu za užinu.

PRAVO IZ BAKINOG KUVARA Kiflice punjene ajvarom su pravi delikates!
Ove su kiflice vrlo mekane, a mogu se puniti nadevom po vašem izboru.

TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!

DA LI STE JELI KRAFINE? EVO PRILIKE! Napravite ih po receptu Lazarevčanke Olivere Andrić
Krafini su testo za kroasane koje se peče u kalupu za mafine i dobije se ukusan kolač koji divno izgleda.
- 250 ml toplog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 2 ravne kašike šećera
- 1 jaje
- 125 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 550 g brašna tip 400
- 1 čaša kisele pavlake 20% mm
Za premazivanje:
- Malo mleka
- 1 razmućeno jaje
- Susam za posipanje
Način pripreme:
Toplo mleko, suvi kvasac i 2 ravne kašike šećera pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom sjedinite jaje, ulje i so. Dodati u ovu smesu mleko sa kvascem i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo. Malo staviti na njega ulja kako se ne bi lepilo na posudu. Ostaviti da odmori 10 minuta i ponovo ga premesiti. Kada udvostruči svoju veličinu, premesiti testo. Podeliti na 2 jednaka dela.
Lakše ćemo rastanjiti testo ukoliko sa jedne strane stavimo malo ulja. Krug podeliti na 16 jednakih trouglova i na svaki staviti kašičicu kisele pavlake. Zarolati kiflice i staviti u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo mleka I ostaviti da rastu 15 min. Kada porastu premazati ih razmućenim jajetom I posuti susamo. Peći na 200 °C dok ne porumene.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)