NAJLEPŠE KOJE ĆETE IKAD PROBATI Kiflice sa kiselom pavlakom, neodoljivo mekane
Ukoliko niste do sada morate ih probati, jer ne znate šta propuštate
Sastojci:
- 250 ml toplog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 2 ravne kašike šećera
- 1 jaje
- 125 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 550 g brašna tip 400
- 1 čaša kisele pavlake 20% mm
Za premazivanje:
- Malo mleka
- 1 razmućeno jaje
- Susam za posipanje
Način pripreme:
Toplo mleko, suvi kvasac i 2 ravne kašike šećera pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom sjedinite jaje, ulje i so. Dodati u ovu smesu mleko sa kvascem i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo. Malo staviti na njega ulja kako se ne bi lepilo na posudu. Ostaviti da odmori 10 minuta i ponovo ga premesiti. Kada udvostruči svoju veličinu, premesiti testo. Podeliti na 2 jednaka dela.
Lakše ćemo rastanjiti testo ukoliko sa jedne strane stavimo malo ulja. Krug podeliti na 16 jednakih trouglova i na svaki staviti kašičicu kisele pavlake. Zarolati kiflice i staviti u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo mleka I ostaviti da rastu 15 min. Kada porastu premazati ih razmućenim jajetom I posuti susamo. Peći na 200 °C dok ne porumene.
Možda vas zanima:
NAJBRŽE KIFLICE KOJE SVIMA USPEJU Gotove su za samo 30 minuta, a mekane kao duša!
Dobićete veliku količinu kiflica, pa ostatak spakujte u plastičnu kutiju sa poklopcem i sutradan ih možete nositi na posao, a deca u školu za užinu.
PRAVO IZ BAKINOG KUVARA Kiflice punjene ajvarom su pravi delikates!
Ove su kiflice vrlo mekane, a mogu se puniti nadevom po vašem izboru.
TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!
DA LI STE JELI KRAFINE? EVO PRILIKE! Napravite ih po receptu Lazarevčanke Olivere Andrić
Krafini su testo za kroasane koje se peče u kalupu za mafine i dobije se ukusan kolač koji divno izgleda.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)