FANTASTIČNE PAMUK KIFLICE Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti!
Čuvajte ih u kutiji i biće mekane nekoliko dana, ako neka ostane!
Sastojci:
Za testo:
700 g brašna
2 jajeta
300 ml mleka
200 ml ulja
100 g šećera
1 kašika suvog kvasca
Za fil:
džem od šljiva
Za sirup:
200 g šećera
300 ml vode
Za posipanje:
100 g kokosa
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac i šećer. Kada nadođe dodati jaja, ulje i brašno i zamesiti testo. Ostaviti da nadođe, pa podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Poređati u pleh i ostaviti da nadođu 15 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Sirup: Šećer i vodu kuvati 5 minuta od kada proključaju. Tople pečene kiflice samo umočiti u sirup pa uvaljati u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
MEKANE KIFLICE SA DŽEMOM Recept iz bakine kuhinje za slatkiš koji se ne odbija
Neodoljivo pecivo super ide uz kafu ili čaj.
KIFLICE SA DŽEMOM Neodoljive i slatke, za savršen doručak, a odlično idu sa čajem
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.
STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)