FANTASTIČNE PAMUK KIFLICE Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti!
Čuvajte ih u kutiji i biće mekane nekoliko dana, ako neka ostane!
Sastojci:
Za testo:
700 g brašna
2 jajeta
300 ml mleka
200 ml ulja
100 g šećera
1 kašika suvog kvasca
Za fil:
džem od šljiva
Za sirup:
200 g šećera
300 ml vode
Za posipanje:
100 g kokosa
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac i šećer. Kada nadođe dodati jaja, ulje i brašno i zamesiti testo. Ostaviti da nadođe, pa podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Poređati u pleh i ostaviti da nadođu 15 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Sirup: Šećer i vodu kuvati 5 minuta od kada proključaju. Tople pečene kiflice samo umočiti u sirup pa uvaljati u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša!
Ove kiflice možete praviti sa kremom umesto sa džemom, ili polovinu napunite jednim, a ostatak drugim namazom.
BRZE KIFLICE BEZ KVASCA I JAJA Tako su vazdušaste i slatke da nećete moći da pojedete samo dve!
Poslužite ih uz šolju toplog mleka ili čaja.
SLATKE ŠARENE KIFLICE Najsočnije i najslađe, lepo izgledaju, brzo se prave i malo koštaju
Kada nemate ideju koji slatkiš da napravite, probajte ove kiflice.
PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)