FANTASTIČNE PAMUK KIFLICE Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti!
Čuvajte ih u kutiji i biće mekane nekoliko dana, ako neka ostane!
Sastojci:
Za testo:
700 g brašna
2 jajeta
300 ml mleka
200 ml ulja
100 g šećera
1 kašika suvog kvasca
Za fil:
džem od šljiva
Za sirup:
200 g šećera
300 ml vode
Za posipanje:
100 g kokosa
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac i šećer. Kada nadođe dodati jaja, ulje i brašno i zamesiti testo. Ostaviti da nadođe, pa podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Poređati u pleh i ostaviti da nadođu 15 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Sirup: Šećer i vodu kuvati 5 minuta od kada proključaju. Tople pečene kiflice samo umočiti u sirup pa uvaljati u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
MEKANE KIFLICE SA DŽEMOM Recept iz bakine kuhinje za slatkiš koji se ne odbija
Neodoljivo pecivo super ide uz kafu ili čaj.
KIFLICE SA DŽEMOM Neodoljive i slatke, za savršen doručak, a odlično idu sa čajem
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.
STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)