PEČENO PILE JE UVEK PUN POGODAK Ako ga pečete neki minut duže, za prste će vam se lepiti
Neodoljivo!
Praznično pile
Sastojci:
1 pečeno pile
100 g slanine
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kriške starog hleba
2 jajeta
1 šargarepa
1 kašičica vlašca
belo vino
majoran
so i biber
Priprema:
Pile operite, obrišite, posolite i pobiberite. Zatim pripremite nadev: na maslinovom ulju propržite slaninu,
dodajte crni luk i beli luk. U dublju posudu dodajte krupno isečen hleb, 2 jajeta, so, biber, malo majorana, seckani vlašac, malo narendane šargarepe i sve zajedno pomešajte. Napunjeno pile stavite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pecite 50 minuta na 180 stepeni, a zatim još 15 minuta na 220 stepeni. U toku pečenja
pile prelivajte mešavinom ulja i vina. Kada je pečeno, pile izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 10 minuta, da bi bilo sočno. Kao prilog poslužite narendani ren ili sos od jabuka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAZNIČNA PITA ZA CELU PORODICU Uživajte u svakom ukusu jela od piletine
Osvojiče vas na prvi zalogaj.
JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
USKRŠNJI HLEB U BUGARSKOJ Zaigrajte se praveći KOZUNAK sa najmlađima
I lepo izgleda i lepog je ukusa.
USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)