PEČENO PILE JE UVEK PUN POGODAK Ako ga pečete neki minut duže, za prste će vam se lepiti
Neodoljivo!
Praznično pile
Sastojci:
1 pečeno pile
100 g slanine
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kriške starog hleba
2 jajeta
1 šargarepa
1 kašičica vlašca
belo vino
majoran
so i biber
Priprema:
Pile operite, obrišite, posolite i pobiberite. Zatim pripremite nadev: na maslinovom ulju propržite slaninu,
dodajte crni luk i beli luk. U dublju posudu dodajte krupno isečen hleb, 2 jajeta, so, biber, malo majorana, seckani vlašac, malo narendane šargarepe i sve zajedno pomešajte. Napunjeno pile stavite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pecite 50 minuta na 180 stepeni, a zatim još 15 minuta na 220 stepeni. U toku pečenja
pile prelivajte mešavinom ulja i vina. Kada je pečeno, pile izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 10 minuta, da bi bilo sočno. Kao prilog poslužite narendani ren ili sos od jabuka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAZNIČNA PITA ZA CELU PORODICU Uživajte u svakom ukusu jela od piletine
Osvojiče vas na prvi zalogaj.
JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
USKRŠNJI HLEB U BUGARSKOJ Zaigrajte se praveći KOZUNAK sa najmlađima
I lepo izgleda i lepog je ukusa.
USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)