PEČENO PILE JE UVEK PUN POGODAK Ako ga pečete neki minut duže, za prste će vam se lepiti

Alo.rs

13:30

Bakina vanglica 0

Neodoljivo!

PEČENO PILE JE UVEK PUN POGODAK Ako ga pečete neki minut duže, za prste će vam se lepiti
unsplash.com

Praznično pile

Sastojci:

1 pečeno pile

100 g slanine

1 crni luk

1 čen belog luka

2 kriške starog hleba

2 jajeta

1 šargarepa

1 kašičica vlašca

belo vino

majoran

so i biber

Priprema:

Pile operite, obrišite, posolite i pobiberite. Zatim pripremite nadev: na maslinovom ulju propržite slaninu,
dodajte crni luk i beli luk. U dublju posudu dodajte krupno isečen hleb, 2 jajeta, so, biber, malo majorana, seckani vlašac, malo narendane šargarepe i sve zajedno pomešajte. Napunjeno pile stavite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pecite 50 minuta na 180 stepeni, a zatim još 15 minuta na 220 stepeni. U toku pečenja
pile prelivajte mešavinom ulja i vina. Kada je pečeno, pile izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 10 minuta, da bi bilo sočno. Kao prilog poslužite narendani ren ili sos od jabuka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading