PEČENO PILE JE UVEK PUN POGODAK Ako ga pečete neki minut duže, za prste će vam se lepiti
Neodoljivo!
![PEČENO PILE JE UVEK PUN POGODAK Ako ga pečete neki minut duže, za prste će vam se lepiti](/data/images/2023-04-13/51498_tofan-teodor-2hhq6nywsjo-unsplash_f.jpg?timestamp=1681336800)
Praznično pile
Sastojci:
1 pečeno pile
100 g slanine
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kriške starog hleba
2 jajeta
1 šargarepa
1 kašičica vlašca
belo vino
majoran
so i biber
Priprema:
Pile operite, obrišite, posolite i pobiberite. Zatim pripremite nadev: na maslinovom ulju propržite slaninu,
dodajte crni luk i beli luk. U dublju posudu dodajte krupno isečen hleb, 2 jajeta, so, biber, malo majorana, seckani vlašac, malo narendane šargarepe i sve zajedno pomešajte. Napunjeno pile stavite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pecite 50 minuta na 180 stepeni, a zatim još 15 minuta na 220 stepeni. U toku pečenja
pile prelivajte mešavinom ulja i vina. Kada je pečeno, pile izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 10 minuta, da bi bilo sočno. Kao prilog poslužite narendani ren ili sos od jabuka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![PRAZNIČNA PITA ZA CELU PORODICU Uživajte u svakom ukusu jela od piletine](/data/images/2023-04-13/51485_priscilla-du-preez-lyoaampteb8-unsplash_f.jpg)
PRAZNIČNA PITA ZA CELU PORODICU Uživajte u svakom ukusu jela od piletine
Osvojiče vas na prvi zalogaj.
JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
![USKRŠNJI HLEB U BUGARSKOJ Zaigrajte se praveći KOZUNAK sa najmlađima](/data/images/2023-04-13/51481_kozunak-bugarski-hleb-1391288231_f.jpg)
USKRŠNJI HLEB U BUGARSKOJ Zaigrajte se praveći KOZUNAK sa najmlađima
I lepo izgleda i lepog je ukusa.
![USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena](/data/images/2023-04-13/51472_magirica-grcka-supa-1654650175_f.jpg)
USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)