USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena

Izvor: Alo.rs

13:30

Kulinarski globus 0

Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.

USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Shutterstock

Grčka supa magirica

Sastojci:

350 g jagnjeće džigerice

1 glavica crnog luka

1/2 šolje pirinča

1 jaje

3 veze mladog luka

1 zelena salata

malo mirođije

maslinovo ulje

limunov sok

so, biber

Priprema:

Operite dobro džigericu i stavite da se prokuva. Kada proključa, ostavite još nekih 5 minuta, pa izvadite iz vode. Iseckajte što sitnije i otklonite masnoću. U veću šerpu zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni luk, a posle 2 minuta i džigericu. Pržite dok džigerice ne dobije zlatno braon boju, dodajte 2 čaše vode i kuvajte oko 10  minuta. Potom dodajte iscepkanu zelenu salatu i ostavite da prokuva oko 10 minuta uz dodavanje vode ukoliko treba. Posle toga dodajte sav zeleniš, začinite i kuvajte oko pola sata, pa onda pirinač i kuvajte oko 15 minuta. Umutite belance, dodajte mu žumance i kad se sjedine ubacite limunov sok i dodajte malo vode. Smesu sipajte u šerpu, promešajte pa poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading