USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.

Grčka supa magirica
Možda vas zanima:

IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite
Lako i korisno rešenje.

JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.

ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom
Neodoljiv spoj ukusa i mirisa.
Sastojci:
350 g jagnjeće džigerice
1 glavica crnog luka
1/2 šolje pirinča
1 jaje
3 veze mladog luka
1 zelena salata
malo mirođije
maslinovo ulje
limunov sok
so, biber
Priprema:
Operite dobro džigericu i stavite da se prokuva. Kada proključa, ostavite još nekih 5 minuta, pa izvadite iz vode. Iseckajte što sitnije i otklonite masnoću. U veću šerpu zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni luk, a posle 2 minuta i džigericu. Pržite dok džigerice ne dobije zlatno braon boju, dodajte 2 čaše vode i kuvajte oko 10 minuta. Potom dodajte iscepkanu zelenu salatu i ostavite da prokuva oko 10 minuta uz dodavanje vode ukoliko treba. Posle toga dodajte sav zeleniš, začinite i kuvajte oko pola sata, pa onda pirinač i kuvajte oko 15 minuta. Umutite belance, dodajte mu žumance i kad se sjedine ubacite limunov sok i dodajte malo vode. Smesu sipajte u šerpu, promešajte pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)