USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.
Grčka supa magirica
Sastojci:
350 g jagnjeće džigerice
1 glavica crnog luka
1/2 šolje pirinča
1 jaje
3 veze mladog luka
1 zelena salata
malo mirođije
maslinovo ulje
limunov sok
so, biber
Priprema:
Operite dobro džigericu i stavite da se prokuva. Kada proključa, ostavite još nekih 5 minuta, pa izvadite iz vode. Iseckajte što sitnije i otklonite masnoću. U veću šerpu zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni luk, a posle 2 minuta i džigericu. Pržite dok džigerice ne dobije zlatno braon boju, dodajte 2 čaše vode i kuvajte oko 10 minuta. Potom dodajte iscepkanu zelenu salatu i ostavite da prokuva oko 10 minuta uz dodavanje vode ukoliko treba. Posle toga dodajte sav zeleniš, začinite i kuvajte oko pola sata, pa onda pirinač i kuvajte oko 15 minuta. Umutite belance, dodajte mu žumance i kad se sjedine ubacite limunov sok i dodajte malo vode. Smesu sipajte u šerpu, promešajte pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite
Lako i korisno rešenje.
JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom
Neodoljiv spoj ukusa i mirisa.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)