BEČKA ŠNICLA Po ovom receptu ćete je napraviti savršeno kao pravi Bečlija

Trpeza/ V.V.

11:30

Bakina vanglica 0

Poslužite uz kuvani krompir, a dovoljna je i samo sezonska salata.

BEČKA ŠNICLA Po ovom receptu ćete je napraviti savršeno kao pravi Bečlija
Shutterstock

Sastojci:

4 juneće šnicle od buta

2 jajeta

2 kašike nezaslađene slatke pavlake

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

60 g brašna

80 g prezli

ulje za prženje

1 limun

Priprema:

Operite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle uvaljajte u brašno, potom u jaja, a zatim u prezle. Pržite u tiganju na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Šnicla mora da pliva u ulju da bi se ispržila jednako svuda. Tokom prženja, pokupite povremeno ulje kašikom i pospite meso.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading