BEČKA ŠNICLA Po ovom receptu ćete je napraviti savršeno kao pravi Bečlija
Poslužite uz kuvani krompir, a dovoljna je i samo sezonska salata.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SUPER ŠNICLE ZA RUČAK Pohovana ćuretina sa susamom je savršen izbor za svaku priliku
Poslužite uz kuvani krompir i sezonsku salatu.

ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.

MORATE DA PROBATE Pohovani ćevapi od mesa i krompira, spolja hrskavi, a unutra mekani
Ako vam je ostalo malo mlevenog mesa od uranka, probajte ovaj specijalitet.

GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu su odličan ručak
Poslužite uz pire ili kuvani krompir.
4 juneće šnicle od buta
2 jajeta
2 kašike nezaslađene slatke pavlake
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
60 g brašna
80 g prezli
ulje za prženje
1 limun
Priprema:
Operite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle uvaljajte u brašno, potom u jaja, a zatim u prezle. Pržite u tiganju na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Šnicla mora da pliva u ulju da bi se ispržila jednako svuda. Tokom prženja, pokupite povremeno ulje kašikom i pospite meso.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)