BAKINE KOLAČE SVI VOLIMO Desert koji nas vraća u detinjstvo mekan kao pamuk
Oduševite se testom.
Galete
Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
2 dl mleka
1,5 dl ulja
2 vanilin-šećera
1 limun ili narandža
600 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Odvojite žumanca od belanca. Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Dobro umutite i dodajte mleko, ulje, vanilin-šećer, prašak za pecivo i brašno. Izrendajte koru limuna i dodajte po želji. Ovako spremljeno testo
peći u dobro zagrejanoj presi za galete ili električnom tosteru za galete.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.
PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
NA OVAKVOM HLEBU SMO ODRASLI Pravi seoski, domaći hleb po bakinom receptu
Nećete moći da prestanete da ga jedete.
RECEPT I ZA POČETNIKE Prebranac se služi topao, a ako ga ovako napravite može se jesti i HLADAN
Preukusan je kako god da probate.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)