BAKINE KOLAČE SVI VOLIMO Desert koji nas vraća u detinjstvo mekan kao pamuk
Oduševite se testom.
Galete
Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
2 dl mleka
1,5 dl ulja
2 vanilin-šećera
1 limun ili narandža
600 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Odvojite žumanca od belanca. Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Dobro umutite i dodajte mleko, ulje, vanilin-šećer, prašak za pecivo i brašno. Izrendajte koru limuna i dodajte po želji. Ovako spremljeno testo
peći u dobro zagrejanoj presi za galete ili električnom tosteru za galete.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.
PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
NA OVAKVOM HLEBU SMO ODRASLI Pravi seoski, domaći hleb po bakinom receptu
Nećete moći da prestanete da ga jedete.
RECEPT I ZA POČETNIKE Prebranac se služi topao, a ako ga ovako napravite može se jesti i HLADAN
Preukusan je kako god da probate.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)