PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Pica kiflice su idealne i za doručak i za večeru
Samo urolajte i uživajte u svakom zalogaju.
Pica kiflice
Sastojci:
500 g brašna
2 jajeta
sveži kvasac
100 ml ulja
300 ml mleka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g kečapa
200 g šunke
150 g kačkavalja
2 kašike origana
1 kašika pavlake za premaz
susam za posipanje
Priprema:
Sipajte brašno u dublju posudu i ubacite jedno jaje. Izmrvite kvasac direktno u brašno, dodajte ulje, so, šećer i mleko, pa umesite. Stavite testo na toplo mesto oko 45 minuta. Oklagijom razvucite testo na podlogu posutu brašnom i isecite na jednake trouglove. Svaki premažite kašičicom kečapa koji je prethodno pomešan s origanom, pa preko njega stavite šunku i rendani kačkavalj. Po želji, isecite vrhove trouglova da bi izgledale interesantnije kad se umotaju. Kiflice stavljajte u podmazan pleh. Pica kiflice premažite umućenim jajetom s kašikom pavlake i posuti susamom po želji. Kiflice stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.
PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
NA OVAKVOM HLEBU SMO ODRASLI Pravi seoski, domaći hleb po bakinom receptu
Nećete moći da prestanete da ga jedete.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)