PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Pica kiflice su idealne i za doručak i za večeru
Samo urolajte i uživajte u svakom zalogaju.
Pica kiflice
Možda vas zanima:


IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.

PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.

NA OVAKVOM HLEBU SMO ODRASLI Pravi seoski, domaći hleb po bakinom receptu
Nećete moći da prestanete da ga jedete.
Sastojci:
500 g brašna
2 jajeta
sveži kvasac
100 ml ulja
300 ml mleka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g kečapa
200 g šunke
150 g kačkavalja
2 kašike origana
1 kašika pavlake za premaz
susam za posipanje
Priprema:
Sipajte brašno u dublju posudu i ubacite jedno jaje. Izmrvite kvasac direktno u brašno, dodajte ulje, so, šećer i mleko, pa umesite. Stavite testo na toplo mesto oko 45 minuta. Oklagijom razvucite testo na podlogu posutu brašnom i isecite na jednake trouglove. Svaki premažite kašičicom kečapa koji je prethodno pomešan s origanom, pa preko njega stavite šunku i rendani kačkavalj. Po želji, isecite vrhove trouglova da bi izgledale interesantnije kad se umotaju. Kiflice stavljajte u podmazan pleh. Pica kiflice premažite umućenim jajetom s kašikom pavlake i posuti susamom po želji. Kiflice stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)