PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Pica kiflice su idealne i za doručak i za večeru
Samo urolajte i uživajte u svakom zalogaju.
Pica kiflice
Sastojci:
500 g brašna
2 jajeta
sveži kvasac
100 ml ulja
300 ml mleka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g kečapa
200 g šunke
150 g kačkavalja
2 kašike origana
1 kašika pavlake za premaz
susam za posipanje
Priprema:
Sipajte brašno u dublju posudu i ubacite jedno jaje. Izmrvite kvasac direktno u brašno, dodajte ulje, so, šećer i mleko, pa umesite. Stavite testo na toplo mesto oko 45 minuta. Oklagijom razvucite testo na podlogu posutu brašnom i isecite na jednake trouglove. Svaki premažite kašičicom kečapa koji je prethodno pomešan s origanom, pa preko njega stavite šunku i rendani kačkavalj. Po želji, isecite vrhove trouglova da bi izgledale interesantnije kad se umotaju. Kiflice stavljajte u podmazan pleh. Pica kiflice premažite umućenim jajetom s kašikom pavlake i posuti susamom po želji. Kiflice stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.
PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
NA OVAKVOM HLEBU SMO ODRASLI Pravi seoski, domaći hleb po bakinom receptu
Nećete moći da prestanete da ga jedete.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)