PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Pica kiflice su idealne i za doručak i za večeru
Samo urolajte i uživajte u svakom zalogaju.
Pica kiflice
Sastojci:
500 g brašna
2 jajeta
sveži kvasac
100 ml ulja
300 ml mleka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g kečapa
200 g šunke
150 g kačkavalja
2 kašike origana
1 kašika pavlake za premaz
susam za posipanje
Priprema:
Sipajte brašno u dublju posudu i ubacite jedno jaje. Izmrvite kvasac direktno u brašno, dodajte ulje, so, šećer i mleko, pa umesite. Stavite testo na toplo mesto oko 45 minuta. Oklagijom razvucite testo na podlogu posutu brašnom i isecite na jednake trouglove. Svaki premažite kašičicom kečapa koji je prethodno pomešan s origanom, pa preko njega stavite šunku i rendani kačkavalj. Po želji, isecite vrhove trouglova da bi izgledale interesantnije kad se umotaju. Kiflice stavljajte u podmazan pleh. Pica kiflice premažite umućenim jajetom s kašikom pavlake i posuti susamom po želji. Kiflice stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.
PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
NA OVAKVOM HLEBU SMO ODRASLI Pravi seoski, domaći hleb po bakinom receptu
Nećete moći da prestanete da ga jedete.
RECEPT I ZA POČETNIKE Prebranac se služi topao, a ako ga ovako napravite može se jesti i HLADAN
Preukusan je kako god da probate.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)