SARMA BEZ MESA jednako ukusna i sočna a može da se jede tri dana
Tradicionalna jela, pripremljena na vegetarijanski način, osim što su ukusna, daju posebnu čar trpezi, tokom posta naročito što se možemo sećati tradicije, naših baka i djtinjstva.
Posne sarme
Sastojci za sarme:
250 g pirinča
50 g sojinih ljuspica
2 kašičice soli
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1 kašičica kurkume (ili mešavine kari začina)
1 velika šargarepa (ili 2 manje)
16 listova kiselog kupusa
1 kašika crvene paprike
Za kuvanje:
200 ml paradajz soka
1 kašičica soli
1 prstohvat kima
1/2 kašičice kurkume (ili mešavine karija)
2 kašičice crvene paprike
1 prstohvat bibera ili čili u prahu (opciono)
listovi peršuna za dekoraciju
2 l vode
2 kašike ulja za prženje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte pirinač sa sojinim ljuspicama, sitno seckanom šargarepom i začinima (crvena paprika, mešavina kurkume ili karija, so, biber, bosiljak). Za sarmu pripremiti listove kiselog kupusa. Zamotajte trake. Na zagrejanom ulju propržiti kim dok ne počne da emituje intenzivan miris i potamni. Dodajte paradajz sok. Promešajte i dodajte začine (mešavina kurkume ili karija, crvena paprika i so i po želji čili ili biber). Pažljivo stavite sarmu i dodajte vodu. Kuvajte na umerenoj temperaturi 45 minuta. Poslužite sa sitno seckanim peršunovim listom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept je vekovima star, a fil se pravi od praziluka i jednog voća
Ovu sarmu rado jedu i oni koji ne poste.
MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način
Ovakav recept još niste pročitali.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Posna sarma probudiće sva vaša čula
Ukus je neprikosnoven!
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)