Ako vam je ponestalo ideja za doručak, a postite, ova RAZLIVENA POSNA PITA S PRAZILUKOM oduševiće i decu
Kada nemate vremena da razvijate kore, pa čak ni da pravite pitu od onih gotovih, idealno rešenje je da sve namirnice stavite u jednu posudu i napravite izlivenu pitu.
Razlivena pita s prazilukom
Sastojci:
200 g pšeničnog brašna
200 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
2 struka praziluka
2 dl kisele vode
ulje
so
Priprema:
Beli deo praziluka iseckajte i propržite na vrelom ulju a zeleni deo ostavite sa strane. U činiiji pomešajte sve ostale navedene sastojke. Ubacite i proprženi praziluk te sve dobro promešajte. Pleh u kojem ćete peći pitu podmažite uljem pa ulijte napravljenu smesu. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta. Kada je gotova, pitu ukrasite zelenim delom praziluka koji ste isekli na kolutove.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)