Ako vam je ponestalo ideja za doručak, a postite, ova RAZLIVENA POSNA PITA S PRAZILUKOM oduševiće i decu
Kada nemate vremena da razvijate kore, pa čak ni da pravite pitu od onih gotovih, idealno rešenje je da sve namirnice stavite u jednu posudu i napravite izlivenu pitu.
Razlivena pita s prazilukom
Sastojci:
200 g pšeničnog brašna
200 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
2 struka praziluka
2 dl kisele vode
ulje
so
Priprema:
Beli deo praziluka iseckajte i propržite na vrelom ulju a zeleni deo ostavite sa strane. U činiiji pomešajte sve ostale navedene sastojke. Ubacite i proprženi praziluk te sve dobro promešajte. Pleh u kojem ćete peći pitu podmažite uljem pa ulijte napravljenu smesu. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta. Kada je gotova, pitu ukrasite zelenim delom praziluka koji ste isekli na kolutove.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)