DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju

Izvor: Ivana Pavlović

10:30

Bakina vanglica 0

Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.

pinđur
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 8 kg crvenih mesnatih paprika
  • 4 kg paradajza
  • 400 ml ulja
  • 400 ml sirćeta
  • 5 kašika šećera
  • 2 glavice belog luka
  • 2 veze peršuna
  • so

Priprema:
Ispecite paprike, oljuštite i ostavite da se ocede preko noći. Potom ih iseckajte na kockice. Paradajz poparite vrućom vodom da se lakše skine kora. Zatim oljuštite i iseckajte paradajz. Stavite ga u šerpu da se kuva i kad uvri polovina vode, doda se paprika da se krčka zajedno. Dodajte šećer, ulje, beli luk i peršun. Pržite sve dok ne uvri sva voda. Kad uvri, dodajte sirće i malo prokuvajte. Nakon toga sipajte pinđur u tople tegle i zapecite u rerni.
 

 

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
02. 04. 2025 13:16

ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ SE SASTALA SA SIJARTOM: Nastavljamo da produbljujemo saradnju Srbije i Mađarske u oblasti energetike

img
02. 04. 2025 13:11

IZVRŠNI KOMITET UEFA: Priznanje Džajiću iz ruku Čeferina

img
02. 04. 2025 13:13

HITNO SE OGLASILA MOSKVA: Ukrajinski dronovi i artiljerija pogodili energetske objekte u Kursku

img
02. 04. 2025 13:14

AMERIČKI PUKOVNIK U PENZIJI NAJAVIO PROMENU U EVROPI: Globalističke elite nikada neće priznati neuspeh

img
02. 04. 2025 13:01

NBA PARTIJA U ABA LIGI: Evo ko je MVP prethodnog kola u regionalnoj košarkaškoj ligi

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
02. 04. 2025 08:55

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

img
02. 04. 2025 13:08

PREVRNUO SE KAMION: Udes na Ibarskoj magistrali - vatrogasci izvukli vozača (FOTO)

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (0)