DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
Potrebno je
- 8 kg crvenih mesnatih paprika
- 4 kg paradajza
- 400 ml ulja
- 400 ml sirćeta
- 5 kašika šećera
- 2 glavice belog luka
- 2 veze peršuna
- so
Priprema:
Ispecite paprike, oljuštite i ostavite da se ocede preko noći. Potom ih iseckajte na kockice. Paradajz poparite vrućom vodom da se lakše skine kora. Zatim oljuštite i iseckajte paradajz. Stavite ga u šerpu da se kuva i kad uvri polovina vode, doda se paprika da se krčka zajedno. Dodajte šećer, ulje, beli luk i peršun. Pržite sve dok ne uvri sva voda. Kad uvri, dodajte sirće i malo prokuvajte. Nakon toga sipajte pinđur u tople tegle i zapecite u rerni.
Možda vas zanima:
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
LOVAČKA SALATA POSTAVLJA NOVE TRENDOVE DOBROG UKUSA 100 puta bolja od ajvara
Nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)