DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
Potrebno je
- 8 kg crvenih mesnatih paprika
- 4 kg paradajza
- 400 ml ulja
- 400 ml sirćeta
- 5 kašika šećera
- 2 glavice belog luka
- 2 veze peršuna
- so
Priprema:
Ispecite paprike, oljuštite i ostavite da se ocede preko noći. Potom ih iseckajte na kockice. Paradajz poparite vrućom vodom da se lakše skine kora. Zatim oljuštite i iseckajte paradajz. Stavite ga u šerpu da se kuva i kad uvri polovina vode, doda se paprika da se krčka zajedno. Dodajte šećer, ulje, beli luk i peršun. Pržite sve dok ne uvri sva voda. Kad uvri, dodajte sirće i malo prokuvajte. Nakon toga sipajte pinđur u tople tegle i zapecite u rerni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI MALIDŽANO Beli ajvar zaludeo domaćice širom Srbije, a evo i zašto
Bilo da mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
PILEĆA PAŠTETA Za brzi doručak ili kao slasan prilog, a ukusa koji priča priče
Najbolje mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA Faširane šnicle punjene kačkavaljem postaće vaše omiljeno jelo
Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet sa Zlatibora
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
BOLJE OD LENJE PITE Kolač sa jabukama, orasima i filom, po receptu naših baka!
Kolač sa jabukama i orasima u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA, KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, miriše na vrhunski užitak
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač
Komentari (0)