BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 200 g masti
- 3 kašike šećera
- 1 jaje + 1 žumance
- sok od 1/2 limuna
- kora od 1 limuna
- 450 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g šećera u prahu
- 250 g džema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite mast sa šećerom, pa dodajte jaje i žumance, sok od polovine limuna i rendanu limunovu koru. Umešajte brašno pa zamesite testo. Zatim ostavite da malo odmori, pa ga razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini. Vanilice vadite modlom pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite vanilice sve dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene kolače premažite džemom pa preklopite drugom vanilicom. Na kraju, uvaljajte vanilice u smesu šećera. Prijatno!
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DŽEM OD DINJA S ĐUMBIROM U neverovatnom spoju ukusa, za najbolji početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD ŠLJIVA S ČOKOLADOM Klasik bez premca po receptu bez mane, za prave sladokusce
Dodajte kao prilog omiljenom desertu ili mažite na hleb, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
MARMELADA OD VIŠANJA Oboriće s nogu sve koji je budu probali, zato najbolje stavite duplu meru
Fenomenalnog ukusa, prste da poližete.
Komentari (0)