BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 200 g masti
- 3 kašike šećera
- 1 jaje + 1 žumance
- sok od 1/2 limuna
- kora od 1 limuna
- 450 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g šećera u prahu
- 250 g džema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite mast sa šećerom, pa dodajte jaje i žumance, sok od polovine limuna i rendanu limunovu koru. Umešajte brašno pa zamesite testo. Zatim ostavite da malo odmori, pa ga razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini. Vanilice vadite modlom pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite vanilice sve dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene kolače premažite džemom pa preklopite drugom vanilicom. Na kraju, uvaljajte vanilice u smesu šećera. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)