VRSTA AUSTRIJSKOG SUFLEA Ovaj neobični recept sigurno još niste probali
Morate ga što pre isprobati.
Originalni nokerl
Sastojci:
150 ml mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
5 belanaca
100 g šećera
4 žumanca
2 kašike pšeničnog brašna
1 kašika kukuruznog brašna
1/2 kesice vanilin-šećera
sok od jednog limuna
Priprema:
Zagrejte mleko s ekstraktom vanile i limunovim sokom. Kad provri, sklonite. Mikserom umutite belanca sa malo soli i trećinom količine šećera, pa postepeno dodajte ostatak dok šne ne postane čvrst. Dodajte žumance, vanilin-šećer i obe vrste brašna, pa špatulom sve promešajte. Kašikom zahvatite smesu i položite na zagrejano mleko, praveći oblik poput tri planine. Vratite u rerni i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Kad bude gotovo, pospite šećerom u prahu.
SAVET Nikako ne otvarajte rernu prilikom pečenja da kolač ne bi splasnuo
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
MIRIŠE NA MORE Tradicionalne grčke krofnice su poslastica sa starog dvora
Nadev može biti po vašoj želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)