VRSTA AUSTRIJSKOG SUFLEA Ovaj neobični recept sigurno još niste probali
Morate ga što pre isprobati.

Originalni nokerl
Možda vas zanima:

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.


MIRIŠE NA MORE Tradicionalne grčke krofnice su poslastica sa starog dvora
Nadev može biti po vašoj želji.

Sastojci:
150 ml mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
5 belanaca
100 g šećera
4 žumanca
2 kašike pšeničnog brašna
1 kašika kukuruznog brašna
1/2 kesice vanilin-šećera
sok od jednog limuna
Priprema:
Zagrejte mleko s ekstraktom vanile i limunovim sokom. Kad provri, sklonite. Mikserom umutite belanca sa malo soli i trećinom količine šećera, pa postepeno dodajte ostatak dok šne ne postane čvrst. Dodajte žumance, vanilin-šećer i obe vrste brašna, pa špatulom sve promešajte. Kašikom zahvatite smesu i položite na zagrejano mleko, praveći oblik poput tri planine. Vratite u rerni i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Kad bude gotovo, pospite šećerom u prahu.
SAVET Nikako ne otvarajte rernu prilikom pečenja da kolač ne bi splasnuo
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)