VRSTA AUSTRIJSKOG SUFLEA Ovaj neobični recept sigurno još niste probali

Alo.rs

10:31

Kulinarski globus 0

Morate ga što pre isprobati.

VRSTA AUSTRIJSKOG SUFLEA Ovaj neobični recept sigurno još niste probali
Shutterstock

Originalni nokerl

Sastojci:

150 ml mleka

1/2 kašičice ekstrakta vanile

5 belanaca

100 g šećera

4 žumanca

2 kašike pšeničnog brašna

1 kašika kukuruznog brašna

1/2 kesice vanilin-šećera

sok od jednog limuna

Priprema:

Zagrejte mleko s ekstraktom vanile i limunovim sokom. Kad provri, sklonite. Mikserom umutite belanca sa malo soli i trećinom količine šećera, pa postepeno dodajte ostatak dok šne ne postane čvrst. Dodajte žumance, vanilin-šećer i obe vrste brašna, pa špatulom sve promešajte. Kašikom zahvatite smesu i položite na zagrejano mleko, praveći oblik poput tri planine. Vratite u rerni i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Kad bude gotovo, pospite šećerom u prahu.

SAVET Nikako ne otvarajte rernu prilikom pečenja da kolač ne bi splasnuo

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading