VRSTA AUSTRIJSKOG SUFLEA Ovaj neobični recept sigurno još niste probali

Izvor: Alo.rs

10:31

Kulinarski globus 0

Morate ga što pre isprobati.

VRSTA AUSTRIJSKOG SUFLEA Ovaj neobični recept sigurno još niste probali
Shutterstock

Originalni nokerl

Sastojci:

150 ml mleka

1/2 kašičice ekstrakta vanile

5 belanaca

100 g šećera

4 žumanca

2 kašike pšeničnog brašna

1 kašika kukuruznog brašna

1/2 kesice vanilin-šećera

sok od jednog limuna

Priprema:

Zagrejte mleko s ekstraktom vanile i limunovim sokom. Kad provri, sklonite. Mikserom umutite belanca sa malo soli i trećinom količine šećera, pa postepeno dodajte ostatak dok šne ne postane čvrst. Dodajte žumance, vanilin-šećer i obe vrste brašna, pa špatulom sve promešajte. Kašikom zahvatite smesu i položite na zagrejano mleko, praveći oblik poput tri planine. Vratite u rerni i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Kad bude gotovo, pospite šećerom u prahu.

SAVET Nikako ne otvarajte rernu prilikom pečenja da kolač ne bi splasnuo

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading