KAKO IM ODOLETI? Belgijski vafli - sočni i mekani ko duša

Izvor: Alo.rs

16:01

Kulinarski globus 0

Upustite se u kulinarstvo Belgije.

KAKO IM ODOLETI? Belgijski vafli - sočni i mekani ko duša
unsplash.com

Belgijski vafli

Sastojci:

250 g brašna

4 jaja

1 kocka kvasca

300 ml mleka

130 g margarina

100 g šećera

2 kesice vanilin-šećera

malo soli

Priprema:

Umesite glatko testo od brašna, nadošlog kvasca, mleka, šećera, kesice vanilin-šećera, margarina, soli i žumanceta, pa ga ostavite da stoji sat vremena na toplom mestu. Belanca i drugu kesicu vanilin-šećera dobro umutite, pa lagano sastavite s nadošlim testom. Pecite u kalupu i dok je keks još topao, pospite ga šećerom u prahu. Poslužite uz umućen šlag ili voćni preliv po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading