BUEN ME SABE Torta španskog imena zadovoljiće vaša nepca

Izvor: Alo.rs

12:00

Kulinarski globus 0

Bela i prekrasna.

kokos torta
Shutterstock

Buen me sabe - kokos torta

Sastojci:

8 belanaca

200 g šećera u prahu

1 kašika gustina

1 kesica vanilin šećera

1 kašika soka od limuna

malo soli

100 g kokosa

500 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutite belanca, stavite malo soli i nekoliko kapi soka od limuna. Mikserom ih mutite i kada se napravi pena, dodajte šećer. Kada dobro umutite belanca, dodajte gustin i sve polako prebacite u podmazanu tepsiju. Stavite u rernu da se peče na 100 stepeni oko 30 minuta. Kada je kora gotova, izvadite je i umutite slatku pavlaku dok se ne pretvori i penasti šlag. U šlag umutite i preostali kokos. Kada se kore ohlade, presecite ih na tri dela. Na tacnu stavite prvu koru i premažite trećinom šlaga, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak, a kada stavite treću koru, premažite šlagom celu tortu i pospite je mrvicama kokosa.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading