BUEN ME SABE Torta španskog imena zadovoljiće vaša nepca
Bela i prekrasna.
![kokos torta](/data/images/2023-04-03/50385_shutterstock-757933921_f.jpg?timestamp=1680559200)
Buen me sabe - kokos torta
Sastojci:
8 belanaca
200 g šećera u prahu
1 kašika gustina
1 kesica vanilin šećera
1 kašika soka od limuna
malo soli
100 g kokosa
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite belanca, stavite malo soli i nekoliko kapi soka od limuna. Mikserom ih mutite i kada se napravi pena, dodajte šećer. Kada dobro umutite belanca, dodajte gustin i sve polako prebacite u podmazanu tepsiju. Stavite u rernu da se peče na 100 stepeni oko 30 minuta. Kada je kora gotova, izvadite je i umutite slatku pavlaku dok se ne pretvori i penasti šlag. U šlag umutite i preostali kokos. Kada se kore ohlade, presecite ih na tri dela. Na tacnu stavite prvu koru i premažite trećinom šlaga, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak, a kada stavite treću koru, premažite šlagom celu tortu i pospite je mrvicama kokosa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![MADLENE, KOLAČIĆI UZ KAFU Napravite jednostavni ukusni francuski desert po receptu Jelene Stanojević](/data/images/2023-04-03/50383_viber-image-2023-02-26-22-03-13-466_f.jpg)
MADLENE, KOLAČIĆI UZ KAFU Napravite jednostavni ukusni francuski desert po receptu Jelene Stanojević
Francuski kuvari savetuju da testo kada se umuti odstoji, čak i preko noći.
![I PROTEINI I VITAMINI Ćuretina sa bukovačem je sve što vam treba u tanjiru](/data/images/2023-03-31/50129_shutterstock-2100190888_f.jpg)
I PROTEINI I VITAMINI Ćuretina sa bukovačem je sve što vam treba u tanjiru
Oduševiće vas spoj.
PRSTE DA POLIŽEŠ Ćufte od pečuraka prave se jako brzo!
Zdrav ručak nema šta.
![MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA Neodoljivi slatkiš u posnoj verziji](/data/images/2022-03-20/23534_screenshot-15_f.png)
MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA Neodoljivi slatkiš u posnoj verziji
Mekan i uvek sočan.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)