BUEN ME SABE Torta španskog imena zadovoljiće vaša nepca
Bela i prekrasna.
Buen me sabe - kokos torta
Sastojci:
8 belanaca
200 g šećera u prahu
1 kašika gustina
1 kesica vanilin šećera
1 kašika soka od limuna
malo soli
100 g kokosa
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite belanca, stavite malo soli i nekoliko kapi soka od limuna. Mikserom ih mutite i kada se napravi pena, dodajte šećer. Kada dobro umutite belanca, dodajte gustin i sve polako prebacite u podmazanu tepsiju. Stavite u rernu da se peče na 100 stepeni oko 30 minuta. Kada je kora gotova, izvadite je i umutite slatku pavlaku dok se ne pretvori i penasti šlag. U šlag umutite i preostali kokos. Kada se kore ohlade, presecite ih na tri dela. Na tacnu stavite prvu koru i premažite trećinom šlaga, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak, a kada stavite treću koru, premažite šlagom celu tortu i pospite je mrvicama kokosa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MADLENE, KOLAČIĆI UZ KAFU Napravite jednostavni ukusni francuski desert po receptu Jelene Stanojević
Francuski kuvari savetuju da testo kada se umuti odstoji, čak i preko noći.
I PROTEINI I VITAMINI Ćuretina sa bukovačem je sve što vam treba u tanjiru
Oduševiće vas spoj.
PRSTE DA POLIŽEŠ Ćufte od pečuraka prave se jako brzo!
Zdrav ručak nema šta.
MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA Neodoljivi slatkiš u posnoj verziji
Mekan i uvek sočan.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)