EGIPĆANI DOSTA VOLE ZAČINE Košari je njihovo jelo koje morate da probate
Ako imate makarone, lako ćete spremiti jelo.
Košari - makarone u paradajz sosu
Sastojci:
2 šolje pirinča
1 šolja zelene salate
400 g makarona
250 g sočiva
2 čena belog luka
2 kašike ulja
4 kašike soli
250 g smeđeg sočiva
3 glavice crnog luka
3 kašike sirćeta
4 paradajza
60 g paradajz-pirea
1 kašičica bibera
2 kašičice kumina
1 konzerva leblebije
Priprema:
Zagrejte kašiku ulja u šerpi, dodajte pirinač, pa sve mešajte oko pet minuta dok pirinač ne upije ulje, a potom
prelijte sa dve šolje vode. Promešajte, pa dodajte kašičicu soli. Sačekajte da voda provri, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se krčka. U drugoj posudi skuvajte makarone i odložite ih sa strane. Zatim skuvajte sočivo. U dubljem tiganju zagrejte dve kašike ulja i crni luk iseckan na kockice i propržite ga lagano dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte beli luk i mešajte još nekoliko minuta. Dodajte iseckani paradajz, paradajz-pire, so, biber, kumin i sirće. Smanjite temperaturu na minimum i ostavite da se krčka još 5-6 minuta. Za dekoraciju će vam biti potrebni kolutovi crnog luka, koje ćete propržiti na niskoj temperature kako bi se kameralizovao. Kochari ima svoj red, pa se tako na tanjiru prvo slaže pirinač, potom makaroni,
sočivo, sos od paradajza, i na kraju karamelizovani luk i leblebije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO REŠENJE ZA BRZ RUČAK Kobasice u makaronama je dobitna kombinacija
Lako je i za pravljenje.
UKUSAN I SUPERBRZ RUČAK Svi vole makarone, a uz ovakvu salatu ješćete ih svaki dan
Tako prosto, a tako slasno.
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (1)
Šta je ovo braćo draga,ljuto ,slano,slatko,kiselo gorko .po mom ukusu lepo začinjeno belo meso zajedno sa pirinčem,koji je skuvan na Solisovom kuvalu za pirinač.