EGIPĆANI DOSTA VOLE ZAČINE Košari je njihovo jelo koje morate da probate
Ako imate makarone, lako ćete spremiti jelo.

Košari - makarone u paradajz sosu
Možda vas zanima:

ODLIČNO REŠENJE ZA BRZ RUČAK Kobasice u makaronama je dobitna kombinacija
Lako je i za pravljenje.

UKUSAN I SUPERBRZ RUČAK Svi vole makarone, a uz ovakvu salatu ješćete ih svaki dan
Tako prosto, a tako slasno.


IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
Sastojci:
2 šolje pirinča
1 šolja zelene salate
400 g makarona
250 g sočiva
2 čena belog luka
2 kašike ulja
4 kašike soli
250 g smeđeg sočiva
3 glavice crnog luka
3 kašike sirćeta
4 paradajza
60 g paradajz-pirea
1 kašičica bibera
2 kašičice kumina
1 konzerva leblebije
Priprema:
Zagrejte kašiku ulja u šerpi, dodajte pirinač, pa sve mešajte oko pet minuta dok pirinač ne upije ulje, a potom
prelijte sa dve šolje vode. Promešajte, pa dodajte kašičicu soli. Sačekajte da voda provri, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se krčka. U drugoj posudi skuvajte makarone i odložite ih sa strane. Zatim skuvajte sočivo. U dubljem tiganju zagrejte dve kašike ulja i crni luk iseckan na kockice i propržite ga lagano dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte beli luk i mešajte još nekoliko minuta. Dodajte iseckani paradajz, paradajz-pire, so, biber, kumin i sirće. Smanjite temperaturu na minimum i ostavite da se krčka još 5-6 minuta. Za dekoraciju će vam biti potrebni kolutovi crnog luka, koje ćete propržiti na niskoj temperature kako bi se kameralizovao. Kochari ima svoj red, pa se tako na tanjiru prvo slaže pirinač, potom makaroni,
sočivo, sos od paradajza, i na kraju karamelizovani luk i leblebije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Šta je ovo braćo draga,ljuto ,slano,slatko,kiselo gorko .po mom ukusu lepo začinjeno belo meso zajedno sa pirinčem,koji je skuvan na Solisovom kuvalu za pirinač.