NEŽNI, KREMASTI UŽITAK Pire iz neobične zemlje pravićete svaki dan!

Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Ukusno jelo koje je praktično za pripremu.

NEŽNI, KREMASTI UŽITAK Pire iz neobične zemlje pravićete svaki dan!
Shutterstock

Kolkanon

Sastojci:

1 kg krompira

2 veće glavice crnog luka

2 šolje kupusa

2 šolje lista kelja

300 g suvog mesa

3 kašike ulja

so, biber

1 dl mleka

2 kašike putera

Priprema:

U jednoj posudi skuvajte krompir, a u drugoj ispržite suvo meso, izvadite ga i ostavite sa strane. U istoj posudi propržite luk, pa dodajte narendani kupus i kelj, dok ne omekšaju. Od krompira, putera i mleka napravite pire, stavite povrće preko njega i pospite isprženim suvim mesom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading