NEŽNI, KREMASTI UŽITAK Pire iz neobične zemlje pravićete svaki dan!

Izvor: Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Ukusno jelo koje je praktično za pripremu.

NEŽNI, KREMASTI UŽITAK Pire iz neobične zemlje pravićete svaki dan!
Shutterstock

Kolkanon

Sastojci:

1 kg krompira

2 veće glavice crnog luka

2 šolje kupusa

2 šolje lista kelja

300 g suvog mesa

3 kašike ulja

so, biber

1 dl mleka

2 kašike putera

Priprema:

U jednoj posudi skuvajte krompir, a u drugoj ispržite suvo meso, izvadite ga i ostavite sa strane. U istoj posudi propržite luk, pa dodajte narendani kupus i kelj, dok ne omekšaju. Od krompira, putera i mleka napravite pire, stavite povrće preko njega i pospite isprženim suvim mesom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

germ knedle

GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica

19:00

13 decembar, 2025

Kulinarski globus

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading