HLEB KOJI SIMBOLIZUJE I PROLEĆE Ruski kulič je tradicionalna hrana za Uskrs
Neizostavni je deo praznične trpeze.
Ruski hleb kulič
Sastojci:
250 g pšeničnog brašna
2 kašičice otopljenog putera
1 kašičica šećera
1 jaje
1/2 šolje mleka
1 šaka suvog voća (brusnice, grožđe ili nešto treće)
Za glazuru:
1 kašika šećera u prahu
1 kašika limunovog soka
malo cimeta
so
Priprema:
U činiji pomešajte suve sastojke, pa dodajte puter i prstima mešajte smesu. Napravite rupu u testu i stavite šećer i kvasac pa zalijte jajetom i toplim mlekom. Mesite uz dodavanje brašna ukoliko je potrebno. Testo ne treba da bude mekano, pa formirajte loptu, prekrijte činiju providnom folijom i ostavite da naraste najmanje sat vremena. Naraslo testo premesite, pa testo stavite u tepsiju ili u kalup za pečenje hleba koji ste obložili papirom za pečenje. Ponovo prekrijte na pola sata ili dok se ne podigne do ivice kalupa. Pecite 30 minuta na 190 stepeni. Za glazuru sipajte limunov sok i postepeno dodajite šećer u prahu dok ne dobijete gustu glazuru. Ukrasite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.
SLATKA ČAROLIJA KOJA SPAJA Jerusalimski desert idealan za predstojeći praznik
Odlično ide uz čaj ili kafu.
DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)