HLEB KOJI SIMBOLIZUJE I PROLEĆE Ruski kulič je tradicionalna hrana za Uskrs
Neizostavni je deo praznične trpeze.
Ruski hleb kulič
Sastojci:
250 g pšeničnog brašna
2 kašičice otopljenog putera
1 kašičica šećera
1 jaje
1/2 šolje mleka
1 šaka suvog voća (brusnice, grožđe ili nešto treće)
Za glazuru:
1 kašika šećera u prahu
1 kašika limunovog soka
malo cimeta
so
Priprema:
U činiji pomešajte suve sastojke, pa dodajte puter i prstima mešajte smesu. Napravite rupu u testu i stavite šećer i kvasac pa zalijte jajetom i toplim mlekom. Mesite uz dodavanje brašna ukoliko je potrebno. Testo ne treba da bude mekano, pa formirajte loptu, prekrijte činiju providnom folijom i ostavite da naraste najmanje sat vremena. Naraslo testo premesite, pa testo stavite u tepsiju ili u kalup za pečenje hleba koji ste obložili papirom za pečenje. Ponovo prekrijte na pola sata ili dok se ne podigne do ivice kalupa. Pecite 30 minuta na 190 stepeni. Za glazuru sipajte limunov sok i postepeno dodajite šećer u prahu dok ne dobijete gustu glazuru. Ukrasite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
USKRŠNJA TRPEZA NE MOŽE BEZ NJE Magirica u Grčkoj je neprikosnovena
Jelo na kašiku koje će vas oduševiti.
SLATKA ČAROLIJA KOJA SPAJA Jerusalimski desert idealan za predstojeći praznik
Odlično ide uz čaj ili kafu.
DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
Komentari (0)