EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje

Izvor: Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Oduševiće vas ukus.

EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje
unsplash.com

Miso supa

Sastojci:

1 šaka tankih algi

1 crni luk

1 kašika susamovog ulja

1 manja šargarepa

1 tikvica

1 kašičica soja-sosa

malo peršuna

1 šaka kinoe

nekoliko šitaki pečuraka

Priprema:

Izdinstajte luk na ulju, dodajte luk i dinstajte, dolijte vodu, seckanu tikvicu i šargarepu, seckane šitake, miso pastu i kuvajte 20 minuta. dodajte kinou i alge i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading