NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća

Izvor: Alo.rs

10:00

Kulinarski globus 0

Osvojiće vas odmah.

NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća
Shutterstock

Mađarska supa od trešanja

Sastojci:

1 kg trešanja

1/2 šoljice šećera 

1 kašika ekstrakta vanile

3-5 karanfilića

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

3 kašike brašna

1/2 l slatke pavlake

2 kriške limuna

Priprema:

Operite trešnje i ostavite ih da se cede. Sok od trešanja, šećer, vanilu, vodu, karanfiliće i cimet zakuvajte s 
vodom. Dodajte trešnje pomešane s brašnom. Stavite kriške limuna. Kuvajte oko 15 minuta na laganoj 
vatri. Dodajte slatku pavlaku i kuvajte još pet minuta. Ohladite, izvadite limun i stavite u frižider na nekoliko 
sati. Ukrasite umućenim šlagom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading