NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća
Osvojiće vas odmah.
Mađarska supa od trešanja
Sastojci:
1 kg trešanja
1/2 šoljice šećera
1 kašika ekstrakta vanile
3-5 karanfilića
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
3 kašike brašna
1/2 l slatke pavlake
2 kriške limuna
Priprema:
Operite trešnje i ostavite ih da se cede. Sok od trešanja, šećer, vanilu, vodu, karanfiliće i cimet zakuvajte s
vodom. Dodajte trešnje pomešane s brašnom. Stavite kriške limuna. Kuvajte oko 15 minuta na laganoj
vatri. Dodajte slatku pavlaku i kuvajte još pet minuta. Ohladite, izvadite limun i stavite u frižider na nekoliko
sati. Ukrasite umućenim šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje
Oduševiće vas ukus.
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)