NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća

Alo.rs

10:00

Kulinarski globus 0

Osvojiće vas odmah.

NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća
Shutterstock

Mađarska supa od trešanja

Sastojci:

1 kg trešanja

1/2 šoljice šećera 

1 kašika ekstrakta vanile

3-5 karanfilića

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

3 kašike brašna

1/2 l slatke pavlake

2 kriške limuna

Priprema:

Operite trešnje i ostavite ih da se cede. Sok od trešanja, šećer, vanilu, vodu, karanfiliće i cimet zakuvajte s 
vodom. Dodajte trešnje pomešane s brašnom. Stavite kriške limuna. Kuvajte oko 15 minuta na laganoj 
vatri. Dodajte slatku pavlaku i kuvajte još pet minuta. Ohladite, izvadite limun i stavite u frižider na nekoliko 
sati. Ukrasite umućenim šlagom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading