GOTOV DOK TREPNEŠ Specijalitet sa HAVAJA je ukusan i sočan
Lako se pravi ali i brzo jede.
Havajski hamburger
Sastojci:
2 šolje pirinča
2 čaše vode
2 kg mlevene govedine
2 kašičice soli
2 kašičice crnog bibera
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika brašna
1 kocka goveđe supe
1 kašika soja sosa
2 kašičice maslinovog ulja
2 mlada luka
Priprema:
Skuvajte pirinač, pa ga ostavite sa strane. Mleveno meso začinite sa solju i biberom, pa od njega napravite pljeskavice. Zagrejte maslinovo ulje, pa ih ispržite s obe strane. Zatim sklonite pljeskavice, smanjite vatru,
dodajte brašno i neprestano mešajte. Potom dodajte 2 šolje vrele vode i kocku goveđe supe, te soja sos. Kuvajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Nakon toga ispržite jaja, ali vodite računa jer treba da ostanu
rovita. Zatim uzmite tanjir na kome ćete da servirate loko moko. Prvo stavite pirinač, pa pljeskavicu, potom
jaje, onda sos i na kraju pospite sitno iseckanim mladim lukom i vaš havajski hamburger je spreman.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
MESNI ROLAT ZA CELU PORODICU Neodoljiv i prepun UKUSNOG fila, ovaj obrok će vam odmah postati omiljen
Oduševite se na prvi zalogaj.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)