NE MOŽE DA VAM SE NE DOPADNE Preukusne meksičke kesadilje nalik tortiljama
Čim ih napravite, odmah ćete ih pojesti.
Meksička kesadilja
Sastojci:
4 tortilje od 30 cm
320 g rendanog kačkavalja
480 g piletine
pasulj iz konzerve
kukuruz po želji
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i dinstajte je na luku. Začinite solju, čilijem, kuminom, mlevenom crvenom paprikom i origanom. Na polovinu tortilje stavite sloj sira, sloj piletine, pasulj i kukuruz po želji te ponovo sloj sira. Tortilju preklopite i tostirajte dok se sir ne rastopi ili kratko propržite sa svake strane na tiganju bez ulja. Poslužite uz umake i salatu po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KESADILJE Meksički specijalitet koji se pravi brzo i lako, a svi ljubitelji sira će ga obožavati
Slasno jelo uspeće svima, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
ZA LJUBITELJE ČILIJA Meksički pasulj morate probati!
Možete dodavati ljutu papriku po svom ukusu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)