ZA LJUBITELJE ČILIJA Meksički pasulj morate probati!

Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Možete dodavati ljutu papriku po svom ukusu.

ZA LJUBITELJE ČILIJA Meksički pasulj morate probati!
pixabay

Meksički pasulj

Sastojci:

1 konzerva kuvanog belog pasulja

4 dimljene kobasice

1 ljuta papričica

1 glavica luka

iseckani paradajz (bez kože)

beli luk po ukusu

1 kocka za pileću supu

lovorov list

ulje

so i vegeta

Priprema:

Na ulju prodinstati iseckanu glavicu luka, sitno naseckati kobasice, paradajz, beli luk i ljutu papričicu. Sve dinstati dok ne počne da pušta sokove. Pasulj procediti i sipati u masu, mešati dok se ne sjedini, onda doliti vode i kocku koliko da pokrije zrna i sve kuvati 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading