ZA LJUBITELJE ČILIJA Meksički pasulj morate probati!

Izvor: Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Možete dodavati ljutu papriku po svom ukusu.

ZA LJUBITELJE ČILIJA Meksički pasulj morate probati!
pixabay

Meksički pasulj

Sastojci:

1 konzerva kuvanog belog pasulja

4 dimljene kobasice

1 ljuta papričica

1 glavica luka

iseckani paradajz (bez kože)

beli luk po ukusu

1 kocka za pileću supu

lovorov list

ulje

so i vegeta

Priprema:

Na ulju prodinstati iseckanu glavicu luka, sitno naseckati kobasice, paradajz, beli luk i ljutu papričicu. Sve dinstati dok ne počne da pušta sokove. Pasulj procediti i sipati u masu, mešati dok se ne sjedini, onda doliti vode i kocku koliko da pokrije zrna i sve kuvati 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading