ODLIČAN RECEPT ZA JAPANSKI SLATKIŠ Moki ćete uvek ovako spremati
Ovo je nešto što niste probali.
Moki - slatki kolač od riže
Sastojci:
1 šolja pirinčanog brašna
1 vanilin-šećer
2/3 šolje vode
kukuruzni skrob po potrebi
Priprema:
U vatrostalnu posudu sa vodom i šećerom sipati pirinčano brašno, sve vreme mešajući da se ne zgrudva. Kuvati na pari oko 20 minuta, a kada se testo stvrdne i postane lepljivo, skloniti sa ringle i dobro mešati dok se ne ohladi. Prebaciti na podlogu posutu kukuruznim brašnom. Mesiti testo dok ne bude glatko. Razviti u kobasicu. Seći na kriške i oblikovati kugle veličine oraha, spljoštiti ih rukom i puniti po želji (čokolada, ki kiriki namaz i sl.).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSEBNO AROMATIČNA PITA Vranjska SAMSA po bakinom receptu idealna za doručak ili večeru
Beli luk je obavezan.
NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)