ODLIČAN RECEPT ZA JAPANSKI SLATKIŠ Moki ćete uvek ovako spremati

Izvor: Alo.rs

13:00

Kulinarski globus 0

Ovo je nešto što niste probali.

ODLIČAN RECEPT ZA JAPANSKI SLATKIŠ Moki ćete uvek ovako spremati
Shutterstock

Moki - slatki kolač od riže

Sastojci:

1 šolja pirinčanog brašna

1 vanilin-šećer

2/3 šolje vode

kukuruzni skrob po potrebi

Priprema:

U vatrostalnu posudu sa vodom i šećerom sipati pirinčano brašno, sve vreme mešajući da se ne zgrudva. Kuvati na pari oko 20 minuta, a kada se testo stvrdne i postane lepljivo, skloniti sa ringle i dobro mešati dok se ne ohladi. Prebaciti na podlogu posutu kukuruznim brašnom. Mesiti testo dok ne bude glatko. Razviti u kobasicu. Seći na kriške i oblikovati kugle veličine oraha, spljoštiti ih rukom i puniti po želji (čokolada, ki kiriki namaz i sl.).

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading