FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!
Očas posla se pravi.
Kiš od pečuraka
Za testo:
250 g brašna
125 g putera
1 jaje
malo soli
2 kašike hladne vode
Za fil:
1 tikvica
200 g pečuraka
100 ml neutralne pavlake
2 jajeta
1 glavica crnog luka
100 g kačkavalja
250 ml kisele pavlake
Priprema:
Sastojke za testo pomešajte i napravite ujednačenu masu. Zavijte u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Zatim razvaljajte testo i stavite ga u pleh za tart. Testo izbockajte. Sada pravite fi l. Luk sitno iseckajte. Tikvice izrendajte, a pečurke iseckajte na listiće. Na nekoliko kašika ulja pržite luk, dodajte mu pečurke i tikvice. Začinite po želji solju i biberom, pa ostavite da se malo prohladi. Zatim u smesu dodajte i ostale sastojke. Sve promešajte stavite preko korice i pecite u zagrejanoj rerni oko p ola sata na 180 stepeni.
Preko vrućeg tarta narendajte parmezan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)