FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!
Očas posla se pravi.

Kiš od pečuraka
Možda vas zanima:

PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!


NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
Za testo:
250 g brašna
125 g putera
1 jaje
malo soli
2 kašike hladne vode
Za fil:
1 tikvica
200 g pečuraka
100 ml neutralne pavlake
2 jajeta
1 glavica crnog luka
100 g kačkavalja
250 ml kisele pavlake
Priprema:
Sastojke za testo pomešajte i napravite ujednačenu masu. Zavijte u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Zatim razvaljajte testo i stavite ga u pleh za tart. Testo izbockajte. Sada pravite fi l. Luk sitno iseckajte. Tikvice izrendajte, a pečurke iseckajte na listiće. Na nekoliko kašika ulja pržite luk, dodajte mu pečurke i tikvice. Začinite po želji solju i biberom, pa ostavite da se malo prohladi. Zatim u smesu dodajte i ostale sastojke. Sve promešajte stavite preko korice i pecite u zagrejanoj rerni oko p ola sata na 180 stepeni.
Preko vrućeg tarta narendajte parmezan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)