FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!

Izvor: Alo.rs

13:31

Kulinarski globus 0

Očas posla se pravi.

FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!
Shutterstock

Kiš od pečuraka

Za testo:

250 g brašna

125 g putera

1 jaje

malo soli

2 kašike hladne vode

Za fil:

1 tikvica

200 g pečuraka

100 ml neutralne pavlake

2 jajeta

1 glavica crnog luka

100 g kačkavalja

250 ml kisele pavlake

Priprema:

Sastojke za testo pomešajte i napravite ujednačenu masu. Zavijte u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Zatim razvaljajte testo i stavite ga u pleh za tart. Testo izbockajte. Sada pravite fi l. Luk sitno iseckajte. Tikvice izrendajte, a pečurke iseckajte na listiće. Na nekoliko kašika ulja pržite luk, dodajte mu pečurke i tikvice. Začinite po želji solju i biberom, pa ostavite da se malo prohladi. Zatim u smesu dodajte i ostale sastojke. Sve promešajte stavite preko korice i pecite u zagrejanoj rerni oko p ola sata na 180 stepeni.
Preko vrućeg tarta narendajte parmezan.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)