Od ovog hleba ide voda na usta: Ima posebno punjenje, meko je i slasno
Punjeni hleb koji morate probati prvom prilikom
Domaći hleb možda zvuči kao izazov za neiskusne domaćice, ali danas postoje recepti koji olakšavaju njegovu pripremu. Testo se jednostavno pravi i to samo od nekoliko sastojaka, a ako ga napunite sirom i pire krompirom biće 100 puta ukusniji. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najbolji hleb koji će oduševiti i najveće probirljivce. A za još bolji ukus dodajte i malo propržene slanine.
Sastojci:
180 g brašna
20 g praška za pecivo
20 g istopljenog putera
200 ml mleka
300 g krompira
4 kašike majoneza
200 g tvrdog sira
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte istopljeni puter i mleko. Umesite testo, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih 30 minuta. U šerpi skuvajte beli krompir sa sve korom, pa kada se ohladi skinite koru. U krompir dodajte majonez i sve dobro ispasirajte. Razvucite testo u tanak krug, pa po sredini pospite rendani sir, preko stavite pire, a onda opet pospite rendani sir. Spojite krajeve ka gore da dobro zatvorite i malo spljoštite oklagijom. Stavite u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
FALAFEL Hrskavi zalogajčići sa Bliskog istoka, savršen prilog za najbolji ručak
Neodoljive loptice prave se brzo i lako, a osvojiće i one izbirljive.
KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)