NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 1,5 g svežeg kvasca
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
- mocarela
- paradajz sos
- svež bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U malo mlake vode razmutite svež kvasac pa dodajte šećer. U jednoj posudi prosejte brašno pa ga posolite, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode. Zamesite elastično testo. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite pola sata, na toplom, da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na veličinu pleha. Ostavite još 20 ak minuta da naraste u plehu, po originalnom receptu treba da bude dosta tanko. Preko njega premažite paradajz sos, mocarelu i sveži bosiljak. Pecite picu oko 10 minuta, u prethodno zagrejanom plehu i rerni na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)