BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
Potrebno je
- 2 kesice pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 230 ml slatke pavlake
- 3 šolje hladnog mleka
- keks
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- deblje parče neslanog putera
- pola šolje šećera
- 1/4 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi umutite puding sa mlekom. Dodajte umućenu slatku pavlaku pa promešajte. Keks naređajte u kalup obložen providnom folijom. Zatim, sipajte polovinu fila pa red keksa, pa fil. Završite keksom. Otopljeni puter, čokoladu, šećer i mleko stavite u šerpu. Umešajte vanilu. Sve promešajte pa prelijte preko keksa. Ostavite da se malo prohladi, pa dodajte rendanu čokoladu. Ostavite krempitu 4 sata u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
KREMPITA OD LISNATOG TESTA Bila je omiljeni kolač Patrijarha Pavla
Starinski kolač mekan kao duša.
DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!
Ukusa koji priča priče.
PATLIDŽAN IZ RERNE SAVRŠEN ZA DIJETU Lagan i aromatičan, savršen za večeru
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
RIŽOTO SA PEČURKAMA ZA VIKEND Eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršen za dane Božićnog posta, a preukusan.
NAJBOLJI RECEPT ZA PLESKAVICE KAO IZ KAFANE Zbog jednog sastojka će biti sočne
Samo dodajte lepinju i prilog po želji.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Gotova dok pristavite kafu, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nestane sa stola odmah.
SLANI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Hrskavi i mekani, i dupla mera je malo
Savršeni kao brza grickalica ili užina.
Komentari (0)