BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.

bostonska krempita
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 kesice pudinga od vanile (bez kuvanja)
  • 230 ml slatke pavlake 
  • 3 šolje hladnog mleka 
  • keks 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade 
  • deblje parče neslanog putera
  • pola šolje šećera
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:
U jednoj posudi umutite puding sa mlekom. Dodajte umućenu slatku pavlaku pa promešajte. Keks naređajte u kalup obložen providnom folijom. Zatim, sipajte polovinu fila pa red keksa, pa fil. Završite keksom. Otopljeni puter, čokoladu, šećer i mleko stavite u šerpu. Umešajte vanilu. Sve promešajte pa prelijte preko keksa. Ostavite da se malo prohladi, pa dodajte rendanu čokoladu. Ostavite krempitu 4 sata u frižideru. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading