ROL PITA SA MAKOM BOLJA OD ŠTRUDLE Poslastica bez premca koja budi sva čula
Ako volite štrudlu, rol pitu sa makom ćete praviti stalno.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- vanilin šećer, po ukusu
- 1 kašike rendane korice limuna
- 220 g kisele pavlake
- 1 srednje jaje
- 130 g otopljenog putera za premazivanje kore
- 50 g prezla
Priprema
U jednu posudu stavite mleveni mak, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu pa promešajte žičanom mutilicom. Dodajte kiselu pavlaku i jaje. List kore stavite na papir za pečenje pa premažite puterom i pospite sa malo prezli. Preko nanesite drugi list kore, premažite puterom i pospite prezlama. Ređajte tako. Na 2⁄3 gornjeg lista rasporedite špahtlom fil od maka ali tako da ostavite 1⁄3 površine bez punjenja. Kore savijte sa svake bočne strane ka unutra, za oko 2,5 cm, kako ne bi ispao tokom pečenja. Zatim čvrsto urolajte testo pa stavite šavom nadole na pleh obložen papirom. Vrh štrudle premažite otopljenim puterom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Pečenu pitu izvadite iz rerne pa pospite šećerom u prahu. Pustite da se ohladi pre sečenja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
MEDOVIK TORTA Očaravajuća rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a dekorisaće bilo koji važni događaj
Fenomenalna poslastica sa medom, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
ROL PITA SA MAKOM BOLJA OD ŠTRUDLE Poslastica bez premca koja budi sva čula
Ako volite štrudlu, rol pitu sa makom ćete praviti stalno.
SAVRŠENA ZAMENA ZA ČOKOLADU A MNOGO ZDRAVIJA Zbog ukusa ove namirnice kolači će biti neodoljivi
Namirnica koja pri pravljanju kolača može najvernije da zameni čokoladu, a mnogo zdravija.
POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana
Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.
Komentari (0)