NEODOLJIVE ŠTRUDLICE SA ORASIMA Mirisna poslastica koja popravlja dan u trenu, a savršena za veče sa prijateljima
Mini štrudlice nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha
- 120 ml vrelog mleka
- 1 kašika džema
- 2 kašike arome ruma
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter, šećere, jaje i so. Zamesite testo pa ga podelite na 2 dela. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe, vrele mleko, džem, šećer i rum. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvaljajte testo pa na ivicu stavite nadev. Umotajte u rolat pa ređajte na pek papir. Ostavite pola sata u frižideru. Zasecite ih, ali ne do kraja da bi s donje strane ostale cele. Pecite štrudlice sa orasima oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite tople štrudlice pa ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
SLATKE KIFLICE SA RATLUKOM Drugačije i sočne, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite ratluk, ove kiflice ćete da obožavate.
SLASNE BUHTLE Lepog izgleda i još boljeg ukusa, a mak im daje posebnu draž
Neodoljivo pecivo pravićete stalno.
FRANCUSKA SVILENA PITA Američka poslastica nastala 50 ih od koje će vam poći voda na usta
Naziv francuska nema veze sa ovom zemljom, nastala je u Americi 1950 ih godina 20 veka, na jednom kulinarskom takmičenju.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
NEMOJTE DA KORISTITE ISTU DASKU ZA SEČENJE ZA OVE 2 NAMIRNICE Rizikujete zarazu od ove bolesti
Pored toga što kuhinjski pribor treba da bude čist, potrebno je da povedete računa i o tome koje namirnice ne treba da mešate.
GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
KRMENADLE SA VIŠNJAMA Aromatični spoj različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
Komentari (0)