NEODOLJIVE ŠTRUDLICE SA ORASIMA Mirisna poslastica koja popravlja dan u trenu, a savršena za veče sa prijateljima
Mini štrudlice nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha
- 120 ml vrelog mleka
- 1 kašika džema
- 2 kašike arome ruma
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter, šećere, jaje i so. Zamesite testo pa ga podelite na 2 dela. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe, vrele mleko, džem, šećer i rum. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvaljajte testo pa na ivicu stavite nadev. Umotajte u rolat pa ređajte na pek papir. Ostavite pola sata u frižideru. Zasecite ih, ali ne do kraja da bi s donje strane ostale cele. Pecite štrudlice sa orasima oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite tople štrudlice pa ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
Komentari (0)