NEODOLJIVE ŠTRUDLICE SA ORASIMA Mirisna poslastica koja popravlja dan u trenu, a savršena za veče sa prijateljima
Mini štrudlice nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha
- 120 ml vrelog mleka
- 1 kašika džema
- 2 kašike arome ruma
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter, šećere, jaje i so. Zamesite testo pa ga podelite na 2 dela. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe, vrele mleko, džem, šećer i rum. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvaljajte testo pa na ivicu stavite nadev. Umotajte u rolat pa ređajte na pek papir. Ostavite pola sata u frižideru. Zasecite ih, ali ne do kraja da bi s donje strane ostale cele. Pecite štrudlice sa orasima oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite tople štrudlice pa ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
POGAČICE SA ČVARCIMA Držaće vas dugo sitim, a odlično se slažu sa jogurtom ili kiselim mlekom
Slasne i drugačije, zaboravićete na pekaru.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)