SVE ŠTO VAM TREBA KAD JE NAPOLJU HLADNO Napunite patlidžane po bakinom receptu

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan i ukusan recept.

SVE ŠTO VAM TREBA KAD JE NAPOLJU HLADNO Napunite patlidžane po bakinom receptu
Shutterstock

Punjeni patlidžani

Sastojci:

2 patlidžana

500 g mlevene ćuretine

1 crni luk

2 čena belog luka

200 ml pasiranog paradajza

1 dl suvog vina

1/2 kašičice origana

so, biber

ulje

200 g topivog sira (gauda, edamer)

par listića svežeg bosiljka

Priprema:

Operite patlidžane, osušite ih i presecite napola. Utrljajte so u meso i sačekajte 15 minuta. Dobro ih iscedite, premažite uljem i pecite 25 minuta na 180 stepeni. Za sos propržite sitno seckani luk i dodajte meso. Dolijte vino i sačekajte da ispari. Potom dodajte sitno seckan čen belog luka, origano, so i biber pa sve zalijte pasiranim paradajzom. Ukuvajte sos da bude lepo gust . Pečene patlidžane prohladite, pa im izdubite meso i pomešajte ga s ohlađenim sosom od ćuretine. Napunite ih sosom, odozgo pospite rendani sir s umakom i na kraju na svaki patlidžan rasporedite mocarelu rezanu na ploškice. Patlidžane složite u prethodno podmazanu posudu za pečenje, pošpricajte odozgo maslinovim uljem, stavite par listića bosiljka i vratite u pećnicu da se zapeku još 15-20 minuta na 180 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading