VEOMA IZDAŠNO JELO BOGATO UKUSOM Da li ste probali pohovani patlidžan sendvič?
Za spremanje ovog jela nije vam potrebno mnogo vremena.
Pohovani paketići
Sastojci:
3 patlidžana
15 šnita šunke
15 šnita polutvrdog sira
4 kašike brašna
2 jaja
prezle
so, biber
1 dl ulja
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj činiji umutite jaja s prstohvatom soli, u drugoj pomešajte brašno sa solju i biberom, a u trećoj spremite prezle. Patlidžane isecite na kolutove debljine 1 cm. Od dva susedna koluta napravite „sendvič“. Punite svaki: 1/4 šnite sira, 1 šnita šunka, pa još 1/4 sira i potom preklopite drugim kolutom. Svaki „sendvič“ pažljivo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Lim obložite papirom za pečenje i premažite ga polovicom ulja. Naložite pohovane patlidžane, nakapajte ih ostatkom ulja i ubacite u pećnicu. Nakon 10 minuta pečenja, izvadite ih iz pećnice, preokrenite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.
NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)