VEOMA IZDAŠNO JELO BOGATO UKUSOM Da li ste probali pohovani patlidžan sendvič?
Za spremanje ovog jela nije vam potrebno mnogo vremena.
Pohovani paketići
Sastojci:
3 patlidžana
15 šnita šunke
15 šnita polutvrdog sira
4 kašike brašna
2 jaja
prezle
so, biber
1 dl ulja
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj činiji umutite jaja s prstohvatom soli, u drugoj pomešajte brašno sa solju i biberom, a u trećoj spremite prezle. Patlidžane isecite na kolutove debljine 1 cm. Od dva susedna koluta napravite „sendvič“. Punite svaki: 1/4 šnite sira, 1 šnita šunka, pa još 1/4 sira i potom preklopite drugim kolutom. Svaki „sendvič“ pažljivo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Lim obložite papirom za pečenje i premažite ga polovicom ulja. Naložite pohovane patlidžane, nakapajte ih ostatkom ulja i ubacite u pećnicu. Nakon 10 minuta pečenja, izvadite ih iz pećnice, preokrenite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.
NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)