VEOMA IZDAŠNO JELO BOGATO UKUSOM Da li ste probali pohovani patlidžan sendvič?
Za spremanje ovog jela nije vam potrebno mnogo vremena.

Pohovani paketići
Možda vas zanima:

NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.

OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.

NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.

NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
Sastojci:
3 patlidžana
15 šnita šunke
15 šnita polutvrdog sira
4 kašike brašna
2 jaja
prezle
so, biber
1 dl ulja
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj činiji umutite jaja s prstohvatom soli, u drugoj pomešajte brašno sa solju i biberom, a u trećoj spremite prezle. Patlidžane isecite na kolutove debljine 1 cm. Od dva susedna koluta napravite „sendvič“. Punite svaki: 1/4 šnite sira, 1 šnita šunka, pa još 1/4 sira i potom preklopite drugim kolutom. Svaki „sendvič“ pažljivo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Lim obložite papirom za pečenje i premažite ga polovicom ulja. Naložite pohovane patlidžane, nakapajte ih ostatkom ulja i ubacite u pećnicu. Nakon 10 minuta pečenja, izvadite ih iz pećnice, preokrenite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)