ALJOTA, TANJIR PUN ZDRAVLJA Riblja supa je jeftin, a ukusan obrok
Odmah ćete je napraviti.
Aljota, riblja supa
Sastojci:
800 g sitne ribe
so, biber
1 glavica crnog luka
lovorov list
1 čen belog luka
sveža nana
2 kašike ulja
limun
85 g pirinča
6 paradajza
Priprema:
Naseckani crni luk i beli luk pržite na ulju dok ne omekšaju. Očistite paradajz i isecite ga na kockice. Dodajte luk, a zatim začine i dovoljno vode da dobijete čorbu. Čekajte dok ne provri, a tada dodajte ribu. Kuvajte polako dok se riba ne skuva. Ocedite i istisnite svu tečnost iz ribe, pa začinite. Oceđenu tečnost vratite na šporet i dodajte pirinač. Kuvajte dok ga dok ne omekša. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i servirajte
vruće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje
Oduševiće vas ukus.
NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća
Osvojiće vas odmah.
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)