PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice će oduševiti svakog ko ih bude probao
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljive.
Sarmice
Sastojci:
70 listova vinove loze
400 g pirinča
800 g mladog zelenog luka
3,4 stabljike nane
150 g peršuna
so, biber, ulje, voda
Priprema:
U ključalu vodu stavite listove vinove loze i kuvajte nekoliko minuta da omekšaju. Luk iseckajte i izdinstajte na ulju tek toliko da uvene. Dodajte potom pirinač, nanu, peršun, biber, so. Sve dobro izmešajte. Listove okrenite na naličje, pa velikom kašikom stavljajte fil na sredinu. Oblikujte ih duguljasto, jer sarmice moraju da imaju formu cigareta. Motajte tako što ćete prvo da previjte zadnji deo lista, zatim levu, pa desnu stranu, a na kraju ih urolajte. Poređajte gusto sarmice jednu uz drugu. Preko obavezno stavite veliki tanjir i pritisnite da se tokom kuvanja ne bi otvarale. Prelijte vodom, otprilike dva i po prsta iznad sarmica, pa kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)