PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice će oduševiti svakog ko ih bude probao
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljive.
Sarmice
Sastojci:
70 listova vinove loze
400 g pirinča
800 g mladog zelenog luka
3,4 stabljike nane
150 g peršuna
so, biber, ulje, voda
Priprema:
U ključalu vodu stavite listove vinove loze i kuvajte nekoliko minuta da omekšaju. Luk iseckajte i izdinstajte na ulju tek toliko da uvene. Dodajte potom pirinač, nanu, peršun, biber, so. Sve dobro izmešajte. Listove okrenite na naličje, pa velikom kašikom stavljajte fil na sredinu. Oblikujte ih duguljasto, jer sarmice moraju da imaju formu cigareta. Motajte tako što ćete prvo da previjte zadnji deo lista, zatim levu, pa desnu stranu, a na kraju ih urolajte. Poređajte gusto sarmice jednu uz drugu. Preko obavezno stavite veliki tanjir i pritisnite da se tokom kuvanja ne bi otvarale. Prelijte vodom, otprilike dva i po prsta iznad sarmica, pa kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)