PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice će oduševiti svakog ko ih bude probao
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljive.
Sarmice
Sastojci:
70 listova vinove loze
400 g pirinča
800 g mladog zelenog luka
3,4 stabljike nane
150 g peršuna
so, biber, ulje, voda
Priprema:
U ključalu vodu stavite listove vinove loze i kuvajte nekoliko minuta da omekšaju. Luk iseckajte i izdinstajte na ulju tek toliko da uvene. Dodajte potom pirinač, nanu, peršun, biber, so. Sve dobro izmešajte. Listove okrenite na naličje, pa velikom kašikom stavljajte fil na sredinu. Oblikujte ih duguljasto, jer sarmice moraju da imaju formu cigareta. Motajte tako što ćete prvo da previjte zadnji deo lista, zatim levu, pa desnu stranu, a na kraju ih urolajte. Poređajte gusto sarmice jednu uz drugu. Preko obavezno stavite veliki tanjir i pritisnite da se tokom kuvanja ne bi otvarale. Prelijte vodom, otprilike dva i po prsta iznad sarmica, pa kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)