PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice će oduševiti svakog ko ih bude probao

Alo.rs

18:00

Sezonski recepti 0

Uz dodatak kiselog mleka, neodoljive.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice će oduševiti svakog ko ih bude probao
Shutterstock

Sarmice

Sastojci:

70 listova vinove loze

400 g pirinča

800 g mladog zelenog luka

3,4 stabljike nane

150 g peršuna

so, biber, ulje, voda

Priprema:

U ključalu vodu stavite listove vinove loze i kuvajte nekoliko minuta da omekšaju. Luk iseckajte i izdinstajte na ulju tek toliko da uvene. Dodajte potom pirinač, nanu, peršun, biber, so. Sve dobro izmešajte. Listove okrenite na naličje, pa velikom kašikom stavljajte fil na sredinu. Oblikujte ih duguljasto, jer sarmice moraju da imaju formu cigareta. Motajte tako što ćete prvo da previjte zadnji deo lista, zatim levu, pa desnu stranu, a na kraju ih urolajte. Poređajte gusto sarmice jednu uz drugu. Preko obavezno stavite veliki tanjir i pritisnite da se tokom kuvanja ne bi otvarale. Prelijte vodom, otprilike dva i po prsta iznad sarmica, pa kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading