DANAS MOŽETE IMATI NAJUKUSNIJI RUČAK Krmenadle sa jabukama su neodvojiv spoj!
Priznajte da se ovakvom ukus niste nadali.
Krmenadle u sosu od jabuka
Sastojci:
4 svinjske krmenadle (debljine 2 cm)
3 kašike putera
2 jabuke, oguljene i tanko narezane
1 crveni luk, velik, prepolovljen i tanko narezan
2 kašike smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
160 ml jabukovače
80 ml pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Krmenadle lepo natrljajte s obe strane solju i biberom. U tiganju otopite 2 kašike putera pa na njemu pecite svinjetinu dok ne porumeni, oko 3 minuta sa svake strane. Prebacite na tanjir i ostavite sa strane. Vratite liveni tiganj na srednje jaku ringlu i dodajte preostali puter. Odmah dodajte iseckane jabuke i luk, te sve dinstajte uz povremeno mešanje dok luk ne omekša. Potom umešajte šećer i cimet, promešajte pa dodajte jabukovaču i pavlaku. Posle minut-dva dodajte krmenadle i kuvajte na tihoj vatri 10 minuta.
SAVET Uz ovo jelo odlično idu izmrvljeni orasi koje dodajete kad i cimet.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)