DANAS MOŽETE IMATI NAJUKUSNIJI RUČAK Krmenadle sa jabukama su neodvojiv spoj!
Priznajte da se ovakvom ukus niste nadali.
Krmenadle u sosu od jabuka
Sastojci:
4 svinjske krmenadle (debljine 2 cm)
3 kašike putera
2 jabuke, oguljene i tanko narezane
1 crveni luk, velik, prepolovljen i tanko narezan
2 kašike smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
160 ml jabukovače
80 ml pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Krmenadle lepo natrljajte s obe strane solju i biberom. U tiganju otopite 2 kašike putera pa na njemu pecite svinjetinu dok ne porumeni, oko 3 minuta sa svake strane. Prebacite na tanjir i ostavite sa strane. Vratite liveni tiganj na srednje jaku ringlu i dodajte preostali puter. Odmah dodajte iseckane jabuke i luk, te sve dinstajte uz povremeno mešanje dok luk ne omekša. Potom umešajte šećer i cimet, promešajte pa dodajte jabukovaču i pavlaku. Posle minut-dva dodajte krmenadle i kuvajte na tihoj vatri 10 minuta.
SAVET Uz ovo jelo odlično idu izmrvljeni orasi koje dodajete kad i cimet.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)