KESTEN PIRE Neodoljivi desert koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Slatkiš koji će oboriti s nogu i one koji ne vole kesten.
Potrebno je
- 350 g kestena
- 300 ml vode
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zasecite kestenje nožem. Stavite u pleh. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene kestenje oljuštite pa stavite u šerpu sa vodom i ekstraktom vanile. Kuvajte 25 minuta. Prebacite u blender i dobro izblendajte. Dodajte šlag preko kesten pirea. Prijatno!
Možda vas zanima:
JOGURT PLOČICE OD JAGODA Brza užina koja osvežava u trenu, a miriše na ljubav
Slatka užina kada nemate puno vremena, a osvojiće i one koji ne vole jagode.
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva
Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
UŠTIPCI Slasni i sočni, a gotovi začas, prste da poližete
Savršeni za doručak ili brzu večeru, a osvojiće i one izbirljive.
KLJUČNI SASTOJCI ZA UKUSNE KROFNE Dodajte ovo i biće vazdušaste, mekane i slasne
Primenite ovih nekoliko saveta iskusnih domaćica i krofne će biti mekane kao duša.
BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
Komentari (0)