PITA SA KISELIM MLEKOM Klasik na drugačiji način, a borovnice joj daju poseban šmek
Sočna i drugačija pita, prste da poližete.

Potrebno je
Možda vas zanima:

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g krem sira
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 50 g šećera
Fil:
- 500 g borovnica
- 3 čaše od 180 g kiselog mleka
- 200 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 1 kašika gustina
Priprema:
Umutite sve sastojke za testo mikserom i potom ih umesite rukom. Stavite testo na okrugli pleh prečnika 24 cm koji ste obložili pek-papirom, pa ga razvucite rukama. Borovnice rasporedite po testu, a sve ostale sastojke za fil pomešajte, pa prelijte borovnice. Kolač pecite na 200 stepeni oko pola sata.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.


OFARBAJTE JAJA U ZLATNU BOJU ZA USKRS Izgledaće luksuzno i svečano, a tehnika je vrlo jednostavna
Jednostavan način da dobijete prelepa zlatna jaja za najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs.
Komentari (0)