KOPAONIČKA PITA Slasna rapsodija sa borovnicama za pravo uživanje, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način.

kopaonicka pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora
  • 4 kesice vanil-šećera
  • 3 dl ulja
  • 200 g mlevenih oraha
  • 850 g borovnica
  • 3 kašike prezli
  • 1 dl kisele pavlake
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 3 žumanca

Za posipanje:

  • 4 kašike prah-šećera

Priprema
Tri kore premažite uljem, a na treću koru ravnomerno rasporedite mlevene orahe i borovnice koje ste prethodno posuli šećerom. Zatim sipajte prezle, vanil-šećer i uvijte pitu. Tako napraviti 3 štrudle i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Potom svaku štrudlu premažite mešavinom pavlake, žumanaca i cimeta. Vratite u rernu da se zapeče nekih 15 minuta. Pre služenja pitu pospite prah-šećerom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading