BELO MESO SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Aromatično i slasno jelo, za pravo uživanje
Sočno jelo u drugačijem sosu, za prave gurmane.
Potrebno je
- 4 pileća filea
- beli luk u prahu
- 200 g brašna
- 100 g parmezana
- 30 g putera
- 1 crni luk
- 12 čenova belog luka
- 300 ml bujona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 g parmezana
Priprema
Posolite i pobibiberite belo meso, pa ga pospite belim lukom u prahu. U jednoj posudi pomešajte brašno sa parmezanom, pa uvaljajte belo meso. Sipajte malo ulja u tiganj, pa otopite parče putera, i ispržite meso. Meso izvadite iz tiganja, dodajte još malo ulja, pa propržite sitno sečen crni luk. Nakon što omekša, dodajte čenove belog luka. Pritisnite ih nožem, pa dodajte u tiganj. Dodajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Nakon što krene da ključa, dodajte parmezan, so i biber. Dobro promešajte. Onda vratite meso i kuvajte, još nekoliko minuta. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
PUNJENO BELO MESO Gurmanski delikates koji se ne odbija, a slanina mu daje poseban šmek
Rolovano belo meso u sočnom spoju ukusa, oduševiće celu porodicu.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
Ovakvu musaku još niste jeli! Piletina, kačkavalj i krompir, a sve zaliveno pavlakom
Musaka od belog mesa će vam se sigurno dopasti.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)