ČIZKEJK SA LIMUNOM Osvežavajući desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa limunom ćete da obožavate.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g keksa
- 80 g putera
Za krem:
- 600 g neslanog krem sira
- 300 g grčkog jogurta
- 75 g šećera
- 6 listova želatina
- rendana kora i sok od 1,5 limuna
- pola šolje gotovog krema od limuna
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom, pa stavite u pleh obložen masnim papirom i ohladite. Zasebno umutite krem sir, jogurt, šećer, koricu i sok od limuna. U hladnoj vodi otopite želatin, pa ocedite, zagrejte, dodajte 2-3 kašike krem sira, umešajte ostatak krema, umutite, prohladite i nafilujte koru. Glatko umutite limunov krem, pa sipajte preko krema. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne i ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert kome nije moguće odoleti, za prave sladokusce
Sočni desert osvojiće i one izbirljive.
JAPANSKI ČIZKEJK Vazdušasti kolač mekan kao pamuk, ukusa koji priča priče
Treba vam samo 3 sastojka, a nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu
Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju
Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)