ČIZKEJK SA LIMUNOM Osvežavajući desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa limunom ćete da obožavate.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g keksa
- 80 g putera
Za krem:
- 600 g neslanog krem sira
- 300 g grčkog jogurta
- 75 g šećera
- 6 listova želatina
- rendana kora i sok od 1,5 limuna
- pola šolje gotovog krema od limuna
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom, pa stavite u pleh obložen masnim papirom i ohladite. Zasebno umutite krem sir, jogurt, šećer, koricu i sok od limuna. U hladnoj vodi otopite želatin, pa ocedite, zagrejte, dodajte 2-3 kašike krem sira, umešajte ostatak krema, umutite, prohladite i nafilujte koru. Glatko umutite limunov krem, pa sipajte preko krema. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne i ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
OBRNUTI ČIZKEJK Čuveni desert bez pečenja i brašna kome popularnost samo raste
Fenomenalni desert na drugačiji način, a gotov za 15 minuta, prste da poližete.
ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Komentari (0)