ČIZKEJK SA LIMUNOM Osvežavajući desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa limunom ćete da obožavate.

čizkejk sa limunom
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 200 g keksa
  • 80 g putera

Za krem:

  • 600 g neslanog krem sira
  • 300 g grčkog jogurta
  • 75 g šećera
  • 6 listova želatina
  • rendana kora i sok od 1,5 limuna
  • pola šolje gotovog krema od limuna

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom, pa stavite u pleh obložen masnim papirom i ohladite. Zasebno umutite krem sir, jogurt, šećer, koricu i sok od limuna. U hladnoj vodi otopite želatin, pa ocedite, zagrejte, dodajte 2-3 kašike krem sira, umešajte ostatak krema, umutite, prohladite i nafilujte koru. Glatko umutite limunov krem, pa sipajte preko krema. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne i ohladi. Bon appetit!

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading