TIRAMISU SA NARANDŽAMA Nepečeni desert koji budi sva čula i popravlja dan u trenu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 g piškota
- 3 pomorandže
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- vanilin ekstrakt
Priprema
U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Pustite da se prohlade. Ocedite pomorandže. Umutite maskarpone sir u jednoj posudi, pa spojite mikserom sa kremom od jaja. Zasebno umutite slatku pavlaku sa vanilinim ekstraktom. Dodajte je smesi sa maskarponeom, pa špatulom sve sjedinite. Narendajte malo pomorandžine kore u krem. Umačite kratko piškote u sok od narandže pa ređajte u pleh. Premažite kremom, pa ređajte piškote. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tiramisu rendanom pomorandžinom koricom i ostatkom krema. Ostavite tiramisu u frižideru par sati da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)