TIRAMISU SA NARANDŽAMA Nepečeni desert koji budi sva čula i popravlja dan u trenu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

AUSTRIJSKI TIRAMISU SA JABUKAMA Italijanski klasik na drugačiji način, za prave sladokusce
Sočan i sladak, prste da poližete.

RAFAELO TIRAMISU Italijanski desert u savršenom spoju kafe i kokosa, poćiće vam voda na usta
Sladak i drugačiji, uzećete parče više.
- 300 g piškota
- 3 pomorandže
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- vanilin ekstrakt
Priprema
U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Pustite da se prohlade. Ocedite pomorandže. Umutite maskarpone sir u jednoj posudi, pa spojite mikserom sa kremom od jaja. Zasebno umutite slatku pavlaku sa vanilinim ekstraktom. Dodajte je smesi sa maskarponeom, pa špatulom sve sjedinite. Narendajte malo pomorandžine kore u krem. Umačite kratko piškote u sok od narandže pa ređajte u pleh. Premažite kremom, pa ređajte piškote. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tiramisu rendanom pomorandžinom koricom i ostatkom krema. Ostavite tiramisu u frižideru par sati da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Pukla tikva: Pljušte provokacije Gastoza i Anđele na Karićev račun, ona mu spomenula prošlost, pa žestoko zaratili! (VIDEO)

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

MIŠEL I BARAK OBAMA SE RAZVODE? Oglasila se bivša prva dama SAD

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

IZ JUTARNjEG MINUSA I SNEGA U PLUS: Vremenska prognoza za četvrtak, 10. april

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Na današnji dan, 10. april

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)