POSNA BAKLAVA SA MAKOM Rapsodija ukusa za one izbirljive, najbolje stavite odmah duplu meru
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa makom ćete obožavati, a pogodna je i za dane posta.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 300 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 1l vode
- sok od jednog limuna
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte litar vode pa dodajte šećere i limunov sok. Ostavite da proključa, pa kad provri pustite tako 5 minuta. Onda sklonite sa šporeta i pustite da se prohladi. U jednoj posudi sjedinite mak sa mlevenim keksom. U tepsiju obloženu pek papirom stavite prvu koru, poprskajte je uljem pa stavite drugu koru. Pospite smesu maka sa keksom, pa prekrijte korom. Ponavljajte postupak sve dok ne ostanu samo 2 kore. Jednu od te dve kore nanesite, poprskajte uljem i pospite šećerom. Onda stavite zadnju koru. Secite po želji. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.
Možda vas zanima:
POSNA BAKLAVA Po starom bosanskom receptu, desert na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, idealna za sve svečane prilike.
POSNA BAKLAVA SA MLEVENIM KEKSOM Recept je proveren, a ukus savršen
Neodoljivi desert idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BAKLAVA S ČOKOLADOM Hrskava, kremasta i očaravajuća
Napravite baklavu sa čokoladom, potpuno je drugačija od one klasične. Nećete moći da joj odolite, zato stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)