MUSAKA OD TIKVICA Klasik na drugačiji način po starom receptu iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete obožavati.

musaka od tikvica
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 tikvice
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 krompira
  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • so, biber, ulje

Priprema:
Tikvice i krompir isecite na tanke kolutove. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red krompira, red mlevenog mesa, red tikvica, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Umutite jaja sa mlekom, prelijte preko musake. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading