VIKTORIJA TORTA Klasičan engleski desert koji se servira uz popodnevni čaj, obožavaćete je
Britanski desert okruglog oblika koji se sastoji od dva dela, i posipa se šećerom u prahu.
Potrebno je
- 175 g maslaca omekšalog i još malo za podmazivanje
- 175 g prah šećera
- 3 jajeta
- 175 g običnog brašna i još malo za posipanje
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika mleka
- šećer u prahu
- prah šećer za posipanje
- džem po izboru
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva kalupa premažite maslacem i pospite brašnom. Dno kalupa obložite papirom za pečenje. Umutite maslac dok ne omekša, pa dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane vazdušasta. Zasebno umutite jaja pa ih dodajte u smesu od maslaca, uz neprestano mućenje. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte mleko i sve lagano sjedinite. Smesu podelite u dva kalupa, s time da u svakom napravite malo udubljenje u sredini patišpanja. Pecite oko 18 do 25 minuta, na srednjoj rešetki, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se prohladi. Malim, oštrim nožem odvojite ivice i pažljivo izvadite iz kalupa, pa staviti na žičano postolje da se potpuno ohladi.
Premažite 4 pune kašike džema po izboru na prvi patišpanj, zatim premažite tortu slojem od 125ml dobro umućene slatke pavlake. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica po originalnom receptu, koja se i danas služi Domu Jevrema Grujića
Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju sa marmeladom.
POLICAJKA TORTA Fenomenalna čokoladna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, jaka i kalorična
Savršena poslastica raspametiće i one izbirljive.
ŠEHEREZADA TORTA Nepečena neodoljiva poslastica koja priča priču iz 1001 noći, za pravo uživanje
Poslastica ukusna kao da ste se trudili satima.
MARKIZA SA PIŠKOTAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, dostojna careva
Savršena poslastica u neodoljivom spoju sa piškotama.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)