VIKTORIJA TORTA Klasičan engleski desert koji se servira uz popodnevni čaj, obožavaćete je

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Britanski desert okruglog oblika koji se sastoji od dva dela, i posipa se šećerom u prahu.

viktorija torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 175 g maslaca omekšalog i još malo za podmazivanje
  • 175 g prah šećera
  • 3 jajeta
  • 175 g običnog brašna i još malo za posipanje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika mleka
  • šećer u prahu
  • prah šećer za posipanje
  • džem po izboru

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva kalupa premažite maslacem i pospite brašnom. Dno kalupa obložite papirom za pečenje. Umutite maslac dok ne omekša, pa dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane vazdušasta. Zasebno umutite jaja pa ih dodajte u smesu od maslaca, uz neprestano mućenje. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte mleko i sve lagano sjedinite. Smesu podelite u dva kalupa, s time da u svakom napravite malo udubljenje u sredini patišpanja. Pecite oko 18 do 25 minuta, na srednjoj rešetki, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se prohladi. Malim, oštrim nožem odvojite ivice i pažljivo izvadite iz kalupa, pa staviti na žičano postolje da se potpuno ohladi.
Premažite 4 pune kašike džema po izboru na prvi patišpanj, zatim premažite tortu slojem od 125ml dobro umućene slatke pavlake. Bon appetit!

@moja.trpeza Šta će se desiti sa tvojim telom ako prestaneš da jedeš šećer na samo 15 dana? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #swee #slatkisi ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading